Timp de 14 zile câinii pot fi plimbați doar în lesă

În municipiul Satu Mare se desfășoară în această perioadă administrarea aeriană a momelilor vaccinale contra rabiei la vulpe. Acțiunea este organizată de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și presupune distribuirea a 20 de momeli vaccinale/km2 din avion, respectându-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire şi rutele de zbor stabilite de către specialişti.
Organizatorii acțiunii atrag atenția asupra faptului că, în perioada de administrare aeriană a momelilor vaccinale, toţi câinii vor fi legaţi sau ţinuţi închişi timp de 14 zile de la anunţul declanşării campaniei de vaccinare, plimbarea acestora în spaţii publice fiind permisă doar în lesă. De asemenea, pe teritoriile supuse vaccinării este interzis păşunatul animalelor timp de 14 zile.
Persoanele care găsesc animale moarte pe teritoriile supuse vaccinării sunt obligate să anunţe imediat cel mai apropiat medic veterinar, administraţia publică locală sau unitatea de vânătoare, în scopul prelevării cadavrelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.