Patru migranţi reţinuţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au reţinut patru cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria peste frontiera verde. În prezent ei sunt cercetaţi pentru tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

În seara zilei de sâmbătă, 21 mai, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat cu autospeciala cu termoviziune au observat patru persoane care se deplasau pe jos spre linia de frontieră. Imediat la nivelul sectorului a fost declanşată o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale. Poliţiştii de frontieră au reţinut astfel, la aproximativ 100 metri de frontiera cu Ungaria, cele patru persoane. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre trei cetăţeni algerieni şi un tunisian, având vârste cuprinse între 25 şi 33 de ani.
După cum au declarat chiar ei, cei patru s-au cunoscut în Timişoara şi s-au hotărât ca împreună să încerce să ajungă într-un stat din vestul Europei, de preferinţă în Franţa, unde să-şi caute un loc de muncă. Au venit cu trenul din Timişoara până în Satu Mare, iar din municipiul Satu Mare au luat un taxi până la benzinăria din localitatea Petea. De acolo au pornit pe jos, pe zona verde, cu intenţia de a trece ilegal din România în Ungaria, iar mai apoi de a ajunge până în Franţa.

Cei patru sunt cercetaţi în prezent pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.