Sâmbătă are loc Maratonul “CARITAS”

Cu scopul de a atrage fonduri pentru sprijinirea funcţionării serviciilor oferite copiilor cu disabilităţi, “Caritas” Satu Mare organizează două evenimente de binefacere sub motoul „Cu muzică şi sport pentru copiii cu disabilităţi!”: Primul eveniment, a V-a ediție a Maratonului de solidaritate, va avea loc sâmbătă, 21 mai, iar cel de-al doilea, un concert de binefacere, este prevăzut pentru data de 29 mai la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”.

Potrivit celor declarate de Fazekas Csilla, până vineri, 20 mai, la sediul Organizației “Caritas” s-au prezentat peste 120 de persoane care s-au înscris în vederea participării la maraton. Ceilalți, care doresc să participe, au ocazia să se înscrie sâmbătă până la ora 8:45 când se va da startul din fața Organizației “Caritas”.
Taxa de participare la maraton este de 5 lei pentru o persoană, în timp ce participarea copiilor sub 14 ani este gratuită. Grupurile beneficiază de taxe reduse, astfel taxa de participare pentru 3 persoane este 12 lei, pentru 4 persoane 15 lei şi pentru un grup de 10 persoane 40 de lei. Organizatorii îi invită pe participanţi ca în numele solidarităţii să poarte un tricou alb sau roşu la maratonul din acest an.

Sâmbătă, înregistrarea participanților începe la ora 8:00, în fața sediului “Caritas”, din Piața Libertății nr.20, startul competiției se va da la ora 8:45, iar punctul de sosire a fost stabilit, la fel ca în anii trecuți, la terasa din pădurea Noroieni.

În cadrul centrelor de zi, “Caritas” Satu Mare oferă servicii specializate pentru 400 de copii cu disabilităţi, în scopul creșterii posibilităților de a duce o viaţă cât mai independentă prin terapii şi activităţi complexe de intervenţie timpurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.