Prefectul landului Darmstadt din Germania în vizită la Satu Mare


Klaus Peter Schellhaas, prefectul landului Darmstadt din Germania, efectuează o vizită de două zile la Satu Mare. Oaspetele german, însoțit de Christian Weller, directorul celor două spitale din landul Darmstadt, Markus Euler – directorul Casei de Economii, omul de afaceri Jorgus Schutz și artistul plastic Ioan Șofron, sătmărean stabilit de ani buni în Germania, a fost primit vineri, 20 mai, de prefectul Radu Giurcă. La întrevederea dintre cei doi prefecți au mai fost prezenți subprefectul Pataki Csaba, Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean, primarul Iuliu Ilyes, Ștefan Lerm – membru în comitetul director al Asociației Româno-Germane, Ioan Șipoș – comisarul șef al Gărzii Financiare și consilierul județean Ștefan Kaizer.

Pe parcursul întrevederii, reprezentanții administrației locale sătmărene le-au prezentat oaspeților date sumare despre municipiul și județul Satu Mare, din perspectiva așezării geografice, economiei, investițiilor – cu referire la aportul investitorilor germani în zonă – și a relațiilor de înfrățire cu orașul Wolfenbuttel. Totodată, prefectul Giurcă și-a exprimat optimismul că, după cele două zile de vizită, relațiile de colaborare dintre județul Satu Mare și landul Darmstadt vor deveni apropiate și se vor concretiza inclusiv printr-un protocol parafat, ba chiar și o potențială înfrățire.

În programul celor două zile pe care le petrec în județul nostru, oaspeții germani au incluse vizita la câteva societăți comerciale cu capital german precum Polipol, Contitech și Draxlmaier, dar și o degustare de vinuri la Beltiug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.