Peste 80 milioane euro pentru drumurile din județ


Prezentarea Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) cu referire la județul Satu Mare a constituit tema conferinței de presă organizate vineri, 20 mai, de deputatul PD-L Ioan Holdiș.

PNDI este derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, iar la nivelul județului Satu Mare este prevăzută modernizarea a 208,3 km de drumuri, din care 147,5 km sunt drumuri comunale. Potrivit deputatului Holdiș, toate zonele județului sunt incluse în aceste modernizări, respectiv Oaș, Codru, zona Someș, Carei și Tășnad. Deputatul PD-L a precizat că, deși suma prevăzută inițial a fost de 50 milioane euro, ulterior, datorită lobby-ului făcut de autoritățile sătmărene, suma a fost suplimentată la 86 milioane euro.

Licitația de execuție a lucrărilor a fost lansată deja pe SEAP și este de așteptat să fie organizată în luna iunie a.c., iar după adjudecare, firma declarată câștigătoare va trebui să înceapă lucrările în termen de trei luni, în timp ce termenul de finalizare a fost stabilit la trei ani. Condiția este impusă de faptul că, întrucât PNDI este finanțat prin intermediul unui credit furnizor, firma care va câștiga licitația va fi creditată până la șapte ani.
În cei 208,3 km de drumuri ce vor fi modernizați a fost inclus și tronsonul cuprins între capătul bulevardului Cloșca și drumul spre Sătmărel, în timp ce propunerea conducerii Primăriei Satu Mare privind varianta de ocolire în zona de nord, Lazuri – Dorolţ, urmează să fie inclusă în alt program.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.