Doi tunisieni vroiau să iasă ilegal din România

Joi, 19 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale. Pe timpul acţiunii, agenţii Poliţiei de Frontieră au depistat în gara din Carei doi cetăţeni străini cărora le-au solicitat la control documentele. Cei doi, cetăţeni tunisieni, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani le-au prezentat oamenilor legii permise de şedere pe teritoriul României, documente obţinute întrucât sunt studenţi în ţara noastră. Persoanele au declarat că sunt doar în vizită în municipiul Carei. Poliţiştii de frontieră i-au lăsat aşadar să-şi continue călătoria, dar i-au supravegheat îndeaproape.
După ce tunisienii au făcut un popas la un local din Carei, iar unul dintre ei a făcut o tranzacţie la o casă de schimb valutar. În momentul în care se îndreptau pe câmp spre frontiera cu Ungaria, pe direcţia localităţii Urziceni Pădure, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor doi.
Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Carei. Aveau asupra lor câteva articole de îmbrăcăminte, obiecte de igienă, dar şi o sumă de bani. La casa de schimb valutar din Carei au schimbat 50 de euro în 13.000 de forinţi. Cei doi tunisieni au declarat pe timpul cercetărilor că intenţionau să iasă din România în Ungaria pe frontiera verde cu scopul de a ajunge ulterior în Franţa.

Tunisienii sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.