Tânăra decedată după a treia naștere, răpusă de un abces netratat


Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a dat publicității miercuri, 18 mai, raportul comisiei de anchetă internă coroborat cu rezultatele autopsiei în cazul tinerei mame decedate în data de 15 mai a.c., la două zile de la aducerea pe lume a unui beneluș sănătos.

Potrivit comunicatului de presă remis de conducerea Spitalului Județean, L.G., tânăra de 21 ani, prezenta un abces vechi (o colecţie de puroi) de sinus sfenoidal, de unde, în timp, puroiul a migrat la baza creierului în fosa hipofizară constituindu-se o colecţie purulentă care a evoluat asimptomatic din punct de vedere al acuzelor subiective şi obiective neurologice şi de laborator, în condiţiile unui organism cu imunitate scăzută (reactivitate scăzută). Ca urmare, examenul obiectiv pe aparate, la internare, n-a decelat suspiciuni de patologie sinusală, mai mult, analizele de laborator – leucocitele şi neutrofilele – nu au prezentat modificări specifice inflamatorii, din cauza reactivităţii scăzute a organismului.

În consecinţă, abcesul de la baza creierului a determinat insuficienţe multiple de organ (plămâni, rinichi), soldate cu tulburări severe de ritm cardiac şi în final stop cardiorespirator.

Referitor la conduita terapeutică şi de resuscitare a stopului cardiorespirator, comisia de anchetă a constatat respectarea protocolului terapeutic.

L.G., de 21 ani, din Terebești, mamă a doi copii, unul născut în 2007, altul mîn 2008, s-a internat în secția Obstretică Ginecologie a Spitalului Județean Satu Mare în data de 12 mai și, cu toate că era însărcinată în 38 de săptămâni, nu se afla în evidențele medicilor de specialitate. Potrivit asistentei Rodica Lohan, după un travaliu normal, în data de 13 mai L.G. a adus pe lume un băiețel sănătos. La două zile după naștere, respectiv duminică, 15 mai, în timp ce își alăpta bebelușul, L.G. a suferit un stop cardio respirator, iar după 23 de minute de resuscitare și-a revenit, fiind internată în secția Anestezie Terapie Intensivă. Câteva ore mai târziu, tânăra a făcut al doilea stop cardio respirator, și din nou și-a revenit, după circa 8 minute de resuscitare. Cel de-al treilea stop cardio respirator, suferit la ora 17:55, i-a fost fatal tinerei, astfel că, în ciuda manevrelor de resuscitare, la ora 18:30 a fost declarat decesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.