S-a dat startul concursului „Sanitarii pricepuţi”

Cei mai pricepuţi sanitari din rândul liceenilor s-au întrecut astăzi, 18 mai, pentru a-şi măsura cunoştinţele şi îndemânarea în tehnicile de acordare a primului ajutor. Concursul a avut loc la Taberele Şcolare din Satu Mare.

Potrivit directorului filialei sătmărene a Organizaţiei de „Crucea Roşie”, Rodica Borlan, „la concursul de astăzi s-au înscris echipajele a 14 licee. În acest an doar elevii de gimnaziu participă la fazele judeţene şi faza naţională a concursului deoarece liceenii au fost prezenţi anul trecut”. În urma evaluării rezultatelor obţinute la cele două probe, scrisă şi practică, locul III al podiumului a fost ocupat de Şcoala „Vasile Lucaciu” din Carei, locul secund de echipajul Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare iar cei mai pricepuţi sanitari s-au dovedit a fi cei de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Competiţiile nu se termină însă aici. Joi, 19 mai, de la ora 10.00, e rândul elevilor de gimnaziu de pe malul stâng a Someşului şi a celor din Carei să se întreacă pentru întâietate. În 24 mai vor concura elevii de gimnaziu de pe malul drept al Someşului iar în 25 mai se vor lua la întrecere echipajele de „Sanitari pricepuţi” a şcolilor generale din Negreşti Oaş. Etapa judeţeană din acest an al concursului „Sanitarii pricepuţi” va avea loc pe data de 3 iunie la Satu Mare. În competiţie s-au înscris 40 de şcoli gimnaziale din judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.