Satu Mare Plus – Cartierul Micro 14


În cadrul rubricii „Satu Mare plus”, ziarul nostru continuă prezentarea cartierelor municipiului, atât în scopul informării cetățenilor, cât și pentru a le oferi acestora posibilitatea de-ași exprima opiniile cu privire la ceea ce ar dori să se îmbunătățească în cartierul în care locuiesc. Micro 14 este următorul cartier despre care prezentăm informațiile puse la dispoziție de Primăria municipiului.

Micro 14 este cel mai vechi dintre cartierele Sătmarului, ca atare este și cel mai aerisit în ceea ce privește amplasarea blocurilor. Până la inundațiile din 1970, toate blocurile au fost construite din cărămidă, spre confortul și mulțumirea locatarilor, după care, dată fiind necesitatea construirii unor locuințe pentru cei rămași fără case, imobilele noi au fost ridicate din plăci prefabricate, iar ulterior metoda a fost generalizată. În plus, Micro 14 a fost construit fără să fie afectate cele câteva case cu grădini din cartier, ceea ce sporește farmecul locului. În acest cartier a fost deschisă, pe vremuri, și prima alimentara cu autoservire din Satu Mare, spre încântarea și nedumerirea cetățenilor, care uitau de multe ori să-și așeze produsele în sacoșe și ieșeau din magazin cu coșurile de cumpărături.

În prezent, potrivit datelor primite de la Primărie, în blocurile din cartierul Micro 14 există 2.253 locuințe. Totodată, cartierul dispune de un teren de joacă amenajat pe o suprafață de 1.140 mp, și de zone verzi în suprafață de 91.110 mp – din care 78.199 mp reprezintă zonele verzi din curțile interioare. În cartierul Micro 14 se mai află și Piața de alimente „Someș”, Școala Generală „Mircea Eliade” și două grădinițe. De asemenea, pe străzile Prahovei și Târnavei din acest cartier, Fundația „Hans Lindner” a reabilitat două dintre blocurile de garsoniere care au fost ulterior repartizate persoanelor cu probleme sociale.
Pentru cei interesați și de astfel de aspecte, precizăm că în Micro 14 se află înregistrate 1.101 autoturisme, 108 motociclete și 29 de microbuze.

Fiind cel mai vechi cartier din Satu Mare, aici au fost efectuate, cu aproximativ cinci ani în urmă, lucrări ample de reabilitare integrală. Au fost refăcute rețelele de apă și canalizare, au fost reparate carosabilul și trotuarele și, tot aici, au fost demolate primele garaje ridicate ilegal pe domeniul public, în locul acestora fiind amenajate parcări și locul de joacă.

La fel ca și locuitorii cartierului Micro 16, primul prezentat de ziarul nostru, sătmărenii care domiciliază în cartierul Micro 14, sunt așteptați să-și exprime opiniile cu privire la ceea ce consideră că ar trebui să se îmbunătățească aici, nemulțumirile, precum și așteptările pe care le au de la conducerea Primăriei.

8 Comentarii la "Satu Mare Plus – Cartierul Micro 14"

 1. cantemir   17 mai 2011 at 10:32 am

  domnilor, locurile de joaca din cartierul nostru sint prea putine. alta problema este cu cei ce locuiesc in blocurile sociale. seara se aduna in fata blocurilor si fac galagie.

  Răspunde
 2. muresan   17 mai 2011 at 5:45 pm

  Am avea nevoie de mai multe locuri de joaca in micro 14 si de mai multe parcari pentru masini.

  Răspunde
 3. andrei   17 mai 2011 at 6:58 pm

  masinile sufoca strazile

  ar trebui introdus un sistem cu plata pentru cei ce nu locuiesc in zona respectiva

  Răspunde
 4. somesan   18 mai 2011 at 9:58 am

  Daca bulevarduil closca apartine de micro 14 acolo ar trebui interveni in parcul de pe bulevard. Putina curatenie si niste banci in plus n-ar strica. Micro 14 este locuit in mare parte de pensionari dar si cei tineri cu copii vor sa vina in parc.

  Răspunde
 5. bibi   22 mai 2011 at 11:04 pm

  N-ar fi rau sa se organizeze unele manifestari si in cartiere. Anul trecut fanfara a cintat in parcul din centru in fiecare simbata. Poate vin sa cinte si in cartier, sint multi oameni care ar asista la concert dar nu se pot deplasa pina in centru.

  Răspunde
 6. bri   27 mai 2011 at 4:00 pm

  Dragă BIBI, cum rămâne cu cei care preferă liniştea, măcar la sfărşit de săptămână ?

  Răspunde
 7. marcel   2 iunie 2011 at 12:23 pm

  mijloace de transport in comun care sa circule mai des spre centru

  Răspunde
 8. norbert   8 decembrie 2012 at 3:59 pm

  evacuarea tiganilor din cartier. amenajarea parcului vis-a-vis de scoala mircea eliade,niste banci si alei asfaltate nu ar costa mult. modernizarea pietei somes. in rest sunt multumit cu ce s-a facut in 2006, e mai frumos aici ca in micro 15 sau 16.

  Răspunde

Scrie un comentariu