Traseul caravanei APDRP a ajuns la final

Timp de trei zile, 11-13 mai, caravana Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a vizitat şase obiective finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Jumătate dintre firmele care au accesat fonduri nerambursabile în cadrul campaniei naţionale „Fonduri europene pentru mediul rural 2011” se află pe raza judeţului Satu Mare, două în Maramureş şi unul în Sălaj.
După cele trei obiective sătmărene vizitate miercuri, 11 mai, caravana APDRP a ajuns joi, 12 mai, la fabrica de pâine şi produse de patiserie din Sărmăşag, judeţul Sălaj. Fabrica a beneficiat de un sprijin financiar în valoare de 1.446.589 lei. Din banii obţinuţi s-au cumpărat patru silozuri de depozitare şi transport a făinii, o linie de prelucrare a pâinii, o instalaţie de prelucrare a drojdiei, un electrostivuitor dar şi aparatură de laborator. Prin modernizarea fabricii s-au creat 18 noi locuri de muncă.

Caravana a vizitat două obiective în Maramureş

Din Sărmăşag caravana a pornit-o spre Baia Sprie, judeţul Maramureş, unde a fost vizitată o altă fabrică de panificaţie, Grup Cerneştean SRL. Valoarea proiectului de modernizare a liniilor tehnologice din cadrul unităţii este de 887.715 lei.
Apoi a urmat SC Pensiunea „Popasul din Deal” SRL din Ocna Şugatag. Aici banii au fost folosiţi pentru amenajarea spaţiului de agrement şi infrastructură. Valoarea proiectului este de 1.381.920 lei.

Fabrica de paste făinoase din Botiz

Caravana APDRP a ajuns astăzi, 13 mai, la societatea SC Sam Mils SRL din Botiz. Din sprijinul financiar obţinut s-a reuşit achiziţia a două linii tehnologice pentru producţia de paste făinoase cu capacitatea de 1.200 kg/h, respectiv 1.000 kg/h. Prin investiţia făcută s-a reuşit mărirea capacităţii de producţie a fabricii de la 700 tone la 2.000 tone de paste făinoase pe lună. Valoarea proiectului este de 19.078.308 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.