Satu Mare Plus – amenajarea digului din zona Micro 16


În cartierul Micro 16, pe lângă continuarea lucrărilor de reabilitare a străzilor, extinderea iluminatului public în parcările amenajate în locul garajelor construite ilegal pe domeniul public şi amenajarea de noi parcări şi locuri de joacă, Primăria Satu Mare pregăteşte proiectul referitor la amenajarea digului Someşului, paralel cu cartierul. Potrivit primarului Iuliu Ilyes, amenajările sunt preconizate pentru suprafaţa de pe malul Someşului unde sătmărenii domiciliaţi în Micro 16 obişnuiesc să iasă vara la plajă, la un fotbal, ori pentru grătare preparate în aer liber. „Amenajările vor avea drept scop crearea unui spaţiu de agrement civilizat pentru cetăţeni, deaoarece, se ştie, pe tot parcursul verii foarte mulţi dintre sătmărenii domiciliaţi în Micro 16, ies la sfârşit de săptămână pe digul Someşului, la plajă, la un fotbal, ori la un grătar cu familia. Pentru ca aceşti cetăţeni să beneficieze de condiţii cât mai bune de petrecere a timpului liber, în cel mai scurt timp va fi scos la licitaţie proiectul ce prevede amenajarea zonei” – a afirmat Iuliu Ilyes. Edilul şef a mai precizat că urmează să fie stabilite cu exactitate locurile unde vor fi amenajate mini terenurile de fotbal şi baschet, precum şi acelea unde vor fi amplasate cele 10 mese pentru picnic.

Pentru început, respectiv până la finalizarea licitaţiei, va fi iniţiată o acţiune de stârpire a căpuşelor, în acest sens fiind deja prevăzute sume în bugetului municipiului din acest an. Cu menţiunea că acţiunea de stârpire a căpuşelor va fi efectuată până la sfârşitul lunii mai. De asemenea, este prevăzută amplasarea de coşuri pentru depozitarea resturilor rezultate în urma picnicurilor, şi se are în vedere inclusiv amplasarea unor tonete pentru băuturi răcoritoare.

8 Comentarii la "Satu Mare Plus – amenajarea digului din zona Micro 16"

 1. YO   12 mai 2011 at 11:11 pm

  apoi stii … si aia din 17 , sau carpati ar iesi pe digul din apropiere… daca s-ar gandi cineva si la partea aia a orasului , ca deja in 16 se fac prea multe, comparat cu celelalte cartiere

  Răspunde
 2. bubu   13 mai 2011 at 8:48 am

  asteptam sa se faca odata ceva pe dig. credeti ca in vara asta o sa avem parte de aceste amenajari? pe criza asta multi din cei ce locuiesc in micro 16 o sa se bucure daca pot iesi pe dig in conditii civilizate.

  Răspunde
 3. mumu   13 mai 2011 at 11:09 am

  10 mese? mi se pare prea putin, pun pariu ca in fiecare duminica va fi scandal cu mesele alea deoarece sunt preaa putine

  Răspunde
 4. andrei   13 mai 2011 at 2:48 pm

  initiativa laudabila insa nu sunt de acord cu terenurile de baschet si fostbal care probabil vor "fura" din spatiul verde fiind pus beton sau asfalt. Se pot juca sporturi cu mingea si pe spatiul verde

  Răspunde
 5. ostate   13 mai 2011 at 9:09 pm

  Nu cred ca o sa toarne beton pentru terenuri. O sa le lase poate pe iarba, ca e zona verde. Mesele sint cam putine dar decit nimic e bine si asa.

  Răspunde
 6. prm-istul   15 mai 2011 at 5:01 pm

  foarte buna ideea insa pana la finalizarea acestui proiect pun pariu ca vor trece cativa anisori ca de….suntem in Romania

  Răspunde
 7. bibi   18 mai 2011 at 10:01 am

  N-ar fi rau sa se amenajeze si niste trepte de acces pe portiunea aia a digului sa nu se mai catere oamenii parca ar face alpinism.

  Răspunde
 8. alice   19 mai 2011 at 8:49 pm

  toata lumea spune ca ce bine ar fi sa se amenjeze zona respectiva , dar ce se va intampla primavara cand se topesc zapezile sau cand va ploua mult si somesul va iesi afara . toate acele investiti se vor duce pe apa sambetei. nu e nevoie ca somesul sa iasa mult , doar cat sa acopere acele terenuri , iar apoi toata lumea va zice ca au fost investiti bani publici in ceva fara folos.

  Răspunde

Scrie un comentariu