„Lucian Blaga – 50 de ani de posteritate”


Ediţia bilingvă româno-maghiară a Zilelor „Lucian Blaga – 50 de ani de posteritate” începută la Cluj Napoca a fost continuată astăzi, 14 mai, la centrul Multicultural Poesis din Satu Mare. Evenimentul cultural a avut loc de la ora 12.00 în prezenţa a numeroşi invitaţi: profesori universitari, critici literari, poeţi şi prozatori.

La Festivalul „Lucian Blaga” de la Satu Mare au fost prezenţi şi doi traducători în limba maghiară a liricii lui Blaga, Balázs Attila şi Szentmártoni János dar şi poeţii Zalán Tibor din Ungaria şi Ladik Katalin din Serbia. Poeţii prezenţi au recitat din lirica lui Blaga atât în limba română cât şi în traducere maghiară. Substratul muzical al întâlnirii a fost asigurat de percuţionistul Cserey Csaba. „Este prima ediţie a Festivalului Lucian Blaga la Satu Mare şi inaugurăm astfel un moment important în viaţa culturală locală. Poezia lui Blaga merită citită şi merită să medităm asupra celor lecturate. Sper ca iniţiativa de astăzi să continue şi în anii următori”, a declarat amfitrionul festivalului de astăzi, directorul Direcţiei pentru Cultură Satu Mare, poetul George Vulturescu. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional a judeţului Satu Mare şi redacţiile revistelor „Poesis” şi „Poesis Internaţional”.

2 Comentarii la "„Lucian Blaga – 50 de ani de posteritate”"

  1. Un participant   15 mai 2011 at 3:13 pm

    Acest Giorgica Vulturica nu are dreptul moral sa organizeze manifestari dedicate unui poet precum Lucian Blaga!de ce? pentru ca Lucian blaga a fost nu doar o victima a regimului comunist ci si al securitatii!despre ceilalti ce sa zic? O melasa culturala in troaca aceluiasi Vulturica!Pacat de Adrian Stef ca a marsat la o asemenea…manifestare!scriitorii satmareni sunt reprezentati de poeti de peste saizeci de ani.Unde sunt tinerii? Parca acesti indivizi au scapat de la o sectie de geriatrie…

    Răspunde
  2. juristul   15 mai 2011 at 4:53 pm

    Giorgica vulturica amfitrion?pe banii cui,ai lui?Unde este ANI? un evident conflict de interese..

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.