Teatru “Fără bariere” la Satu Mare


Unsprezece zile de teatru cu 30 de reprezentaţii – constând în spectacole, one man show-uri şi concerte – trei locuri de desfăşurare şi 220.000 lei puşi la bătaie de Primăria municipiului Satu Mare pentru organizare, plus 6.000 euro oferiţi de sponsori, şi un interval de desfăşurare deja stabilit. Este vorba despre Festivalul de Teatru “Fără bariere”, care va avea loc la Satu Mare în intervalul 19-29 mai, iar în acest an se află la cea de-a V-a ediţie. Amănunte referitoare la festivel au fost oferite miercuri, 11 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul general al Teatrului de Nord – Stier Peter, precum şi directorii artistici ai secţiilor română şi maghiară – Andrei Mihalache şi Kerestes Attila.

Gongul de începere a festivalului va răsuna peste o săptămână, în 19 mai, iar primii care vor urca pe scena Teatrului de Nord vor fi actorii Teatrului “Tamasi Aaron” din Sfântu Gheorghe, cu spectacolul “Mizantropul”. În aceeaşi zi, de la ora 21:00, în sala “Studio” va putea fi urmărit one man show-ul susţinut de Vlad Chico. Aşa va fi începutul. În continuare, potrivit regizorului Andrei Mihalache, spre deosebire de ediţiile din anii trecuţi, în acest an festivalul va avea mai multe spectacole în aer liber – în curtea Muzeului de Artă şi în scuarul din preajma Turnului Pompierilor.

Pe parcursul festivalului, pe lângă spectacolele care vor avea loc în sala teatrului, sala “Studio” şi în aer liber, mai sunt prevăzute concerte şi trei one man show-uri, conceptul ediţiei din acest an fiind gândit în scopul menţinerii la nivel ridicat a ştachetei manifestării. Din străinătate, vor fi prezente la festival teatre din Budapesta – Ungaria şi Parma – Italia, iar din România vor veni cu reprezentaţii în limbile română şi maghiară teatrele din Bucureşti, Sfântu Gheorghe, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea şi Satu Mare.

În ceea ce priveşte preţul biletelor şi al abonamentelor, acesta a fost stabilit diferit. Astfel, un abonament pentru toate spectacolele va costa 300 lei, unul pentru 12 spectacole – 190 lei, în timp ce pentru reprezentaţiile spectacolelor care vor fi puse în scenă de teatrele “Odeon” din Bucureşti, “Uj Szinhaz” şi “Barka” din Budapesta – preţul unui bilet a fost stabilit la 25 lei. Totodată, pentru spectacolele care se vor juca în sala mare a Teatrului de Nord, un bilet va costa 20 lei, respectiv 15 lei pentru grupurile de peste 20 de persoane, pentru spectacolele din sala “Studio” şi din curtea Muzeului de Artă preţul unui bilet va fi 15 lei, pentru spectacolul Teatrului de Păpuşi din Parma – 5 lei, în timp ce la spectacolele în aer liber din scuarul Turnului Pompierilor accesul va fi gratuit. Totodată, întrucât supermarketul REAl este unul dintre sponsorii festivalului, sătmărenii vor putea cumpăra bilete şi de aici, la preţuri mai mici cu 10%.

Ultimele reprezentaţii din cadrul ediţiei din acest an a Festivalului de Teatru “Fără bariere” vor avea loc duminică, 29 mai, şi vor fi susţinute de actorii Teatrului de Nord Satu Mare, respectiv cei ai Teatrului “Uj Szinhaz” din Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.