15.000 pachete de țigări de contrabandă descoperite la Halmeu


În baza unor date şi informaţii, obținute în colaborare cu ofiţerii DGIPI, cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă în zona de competenţă a Sectorului P.F. Halmeu, poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Satu Mare au luat măsuri specifice de supraveghere şi control a zonei, în vederea depistării şi reţinerii persoanelor implicate.

Astfel, în data de 10 mai a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea graniţei cu Ucraina, mai multe persoane care transportau peste frontieră colete voluminoase şi le încărcau în remorca unui tractor aflat în zonă, pe teritoriul României.

Conform legii, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, încercând să fugă spre teritoriul ucrainean, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Persoanele implicate nu s-au supus nici de aceasta dată somaţiilor, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin, însă poliţiştii de frontieră au reuşit să imobilizeze o persoană care ulterior a fost identificată ca fiind J. Adrian, în vârstă de 21 ani, cetăţean român.

În remorca tractorului a fost găsită cantitatea de 15.000 pachete de ţigări marca Jin Ling, având aplicat timbru specific magazinelor duty free ucrainene, în valoare aproximativă de 63.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări, precum şi mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, fiind anunţate şi autorităţile ucrainene, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.