Maratonul “Caritas”, în 21 mai


“Cu muzică şi sport pentru copiii cu disabilităţi”! – este motto-ul sub care “Caritas” Satu Mare va organiza în această lună cele două evenimente care au drept scop sprijinirea funcţionării serviciilor oferite copiilor cu dizabilităţi.

Primul eveniment, maratonul de solidaritate, aflat în acest an la cea de-a V-a ediţie, va avea loc în data de 21 mai. În ziua maratonului, înregistrarea participanţilor va începe la ora 8:00 în faţa sediului Organizaţiei “Caritas” Satu Mare (Piaţa Libertăţii nr.20), iar startul se va da la ora 8:45. La fel ca anul trecut, există posibilitatea de preînregistrare. În acest scop, cei interesaţi sunt invitaţi să se prezinte la secretariatul organizaţiei în intervalul 16-20 mai, unde, după achitarea taxei de participare, vor primi cardul de start. Pe drum, siguranţa participanţilor va fi asigurat de către Poliţia Rutieră, iar îngrijirea medicală,în caz de nevoie, va fi asigurată de specialiştii centrelor de îngrijire la domiciliu ale “Caritas”. Sosirea a fost stabilită la terasa din pădurea Noroieni, unde participanţilor le vor fi pregătite mai multe activităţi relaxante, cum ar fi jocuri de ping-pong, fotbal, escaladarea lăzilor de bere, pinata, tombolă, precum şi o demonstraţie de dresaj canin oferită de şcoala de dresaj “Alpha K9”. Autobusele cu care este asigurat transportul participanţilor spre oraş vor pleca la orele 14:00, respectiv 15:00.

Cel de-al doilea eveniment, concertul de binefacere, este prevăzut pentru data de 29 mai, în sala Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”, de la ora 16:00. La fel ca şi maratonul din 21 mai, scopul acestei acţiuni va consta în atragerea de fonduri pentru susţinerea serviciilor oferite copiilor cu dizabilităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.