Acţiuni de ecologizare a zonei Cubic


Începând cu această săptămână va fi iniţiată o amplă acţiune de ecologizare a zonei din jurul lacului Cubic, delimitată de străzile Emil Racoviţă, Sălciilor, Teilor şi aleea Ilişeşti. În acest scop vor fi închise toate căile de acces la capătul străzilor menţionate, pentru a se opri orice fel de depozitare de deşeuri menajere sau industriale.

Cu ocazia verificărilor efectuate pe teren de către conducerea Primăriei municipiului, Poliţia Locală şi S.C. Florisal S.A. s-au constatat următoarele: cantităţi mari de deşeuri provenite de la agenţii economici – unităţi de alimentaţie publică, ateliere de reparaţii auto, chiar şi cabinete medicale, au fost aruncate în zonă formând depozite necontrolate.

În următoarele zile, S.C. Florisal S.A. va curăţa zona de deşeurile depozitate iar Primăria municipiului Satu Mare va începe lucrări de terasare, nivelare a terenului, de închidere a canale de scurgere a apelor menajere din incintele unităţilor economice, totodată urmând a fi umplute terenurile destinate străzilor care se deschid, conform Planurilor Urbanistice Zonale aprobate.

În toată această perioada, Poliţia Locală va asigura o patrula permanentă pentru paza zonei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.