Klaus Johannis şi Andreas von Mettenheim sunt astăzi oaspeţii Sătmarului

Primarul Sibiului Klaus Johannis şi ambasadorul Germaniei în România, Andreas von Mettenheim sunt astăzi, 7 mai, oaspeţii Sătmarului. Cei doi sunt invitaţi la Zilele Culturale Germane, eveniment organizat de filiala sătmăreană a Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare.

Edilul-şef al Sibiului a sosit la Satu Mare în jurul orei 10.30 după care a făcut o vizită la Grand Mall pentru a vizionat expoziţia “Fabricat în Satu Mare”. Klaus Johannis a luat pe rând standurile expozanţilor apreciind iniţiativa organizatorilor dar şi produsele expuse. “Este un lucru bun ceea ce se întâmplă aici. O bună parte din produsele fabricate de aceste firme merg spre export ceea ce este un lucru bun”, a precizat Johannis. Despre situaţia politică actuală şi despre bătălia internă din PD-L Klaus Johannis spune că “este ceva firesc să fie aşa. Ar fi probleme dacă nu ar fi nici un fel de competiţie”. În ceea ce priveşte turneul electoral al premierului Emil Boc, Johannis este de părere că aceste deplasări “cred că nu se fac pe bani publici, aşa cum se vorbeşte. Dacă greşesc atunci e o problemă. Cred totuşi că această campanie internă se face pe banii partidului”.

“Se pot face multe lucruri frumoase care să creeze prosperitate”

Standurile au fost vizitate şi de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Metteinheim. “E important să nu vorbim doar despre ce va fi în viitor ci şi despre ce se întâmplă astăzi. Această expoziţie este un bun prilej pentru a demonstra că se pot face multe lucruri bune şi frumoase astăzi, care să ducă la prosperitate în viitor”, a declarat ambasadorul. În ceea ce priveşte situaţia economică a României, Andreas von Mettenheim spune că “România va ieşi din criză. Întebarea este când se va întâmpla acest lucru? Oricum, acea groapă a fost deja depăşită dar autorităţile trebuie să creeze condiţii ca mediul economic să funcţioneze”, a declarat ambasadorul.

În cele ce urmează, Klaus Johannis va participa de la ora 13.00 la o masă rotundă despre trecutul şi viitorul germanilor sătmăreni ce se va desfăşura la Muzeul Judeţean după care va avea loc o şedinţă a FDG la “Poesis”. Johannis se va întoarce azi după-amiază la Sibiu. Ambasadorul Germaniei va onora cu prezenţa Zilele Culturale Germane şi duminică, 8 mai, şi va lua avionul spre capitală luni dimineaţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.