Internet wireless gratuit, în centrul Sătmarului


Dacă se află în centrul oraşului sau în Grădina Romei, sătmarenii dependenţi de internet au de acum posibilitatea să acceseze site-urile dorite, să-şi citească e-mailurile sau să transmită online datele necesare, datorită serviciilor de broadband de tip WiMAX puse gratuit la dispoziţie de RADIOCOM, în urma parteneriatului încheiat cu Primăria municipiului. Inaugurarea sistemului wireless a avut loc sâmbătă, 7 mai, în pasajul Corneliu Coposu, în prezenţa directorului executiv comercial al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (RADIOCOM) Bucureşti, sătmăreanul Turos Lorand, primarului Iuliu Ilyes, viceprimarului Kereskenyi Gabor, subprefectului Pataki Csaba şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

Atât directorul adjunct Turos Lorand cât şi primarul Iuliu Ilyes au subliniat faptul că soluţia WiMAX, sub brandul Easy2BiNet, le oferă sătmărenilor posibilitatea de-a avea acces la internet indiferent de coordonatele de spaţiu şi de timp, iar practic, începând de sâmbătă, aceştia pot folosi în mod gratuit tehnologia. Instalarea echipamentului a fost făcută fără ca Primăria să fie implicată financiar, singura contribuţie constând în achitarea unei taxe lunare în sumă de 240 euro.

Fiind vorba despre un sistem IT, şi darea în folosinţă a acestuia a fost făcută într-un mod original, în locul clasicei panglici inaugurale fiind tăiat un cablu, iar în acest scop primarul Ilyes şi directorul Turos au folosit fiecare câte un cleşte în locul foarfecilor. După inaugurare, sistemul wireless a fost testat cu nerăbdare atât de către şefii prezenţi, cât şi de către jurnalişti.

Prin intermediul sistemului inaugurat sâmbătă, accesul gratuit la internet este asigurat în amfiteatrul („groapa lui Gyuszi”) din pasajul „Corneliu Coposu”, pe gradenele din Centrul Nou, în parcul central din Piaţa „Libertăţii” şi în Grădina Romei.

Un Comentariu la "Internet wireless gratuit, în centrul Sătmarului"

  1. Cosma Alexandru jr.   9 mai 2011 at 2:35 am

    Ce frumoasa fundita verde…

    Răspunde

Scrie un comentariu