Pichetele de grăniceri vor fi preluate de administraţiile locale

În cursul zilei de miercuri, 4 mai, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, comisar şef de poliţie Vasile Maxim, împreună cu prefectul judeţului, Radu Giurcă, şi primarii comunelor Pişcolt, Sanislău şi Urziceni au efectuat o vizită de lucru la locaţiile Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu Ungaria, aflate pe raza comunelor Ciumeşti, Pişcolt, Sanislău şi Urziceni.

Obiectivele vizitei au fost evaluarea unor locaţii neoperative ale IJPF Satu Mare şi analizarea posibilităţii de preluare a acestora de către administraţiile publice locale. Fostele pichete de grăniceri care în acest moment nu mai sunt utilizate de IJPF Satu Mare ar putea fi predate de către administraţiile locale de pe raza cărora sunt amplasate. Mai exact este vorba despre o casă de odihnă de la Horea şi fostul pichet, în zona comunei Sanislău, fostul pichet Scărişoara (Pişcolt), fostul pichet Viişoara (Ciumeşti) şi o locuinţă de serviciu la Urziceni Pădure (Urziceni).
În contextul în care aceste locaţii nu-şi mai găsesc utilitate pentru IJPF Satu Mare, autorităţile publice locale din cele patru comune vor analiza în consiliile locale posibilitatea declanşării unor demersuri legislative pentru a le prelua din administrarea IJPF Satu Mare şi a le utiliza fiecare în funcţie de necesităţile comunităţilor locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.