Florin Piersic nu a mai ajuns la Satu Mare – De ce?

Turneul maestrului Florin Piersic şi a Medeei Marinescu la Satu Mare, Baia Mare şi Zalău s-a frânt înainte de a începe. Cei 180 de sătmăreni care au cumpărat bilete au rămas înmărmuriţi când au aflat că spectacolul va fi suspendat.

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, Ludovic Gyure aruncă vina pe impresarii actorilor spunând că instituţia pe care o conduce nu era responsabilă decât cu închirierea sălii. “Impresarii actorilor au greşit. Ştiţi cum e? Ei se ceartă de la bani dacă nu iese cât vor ei atunci renunţă. Pe mine m-au sunat luni să mă întrebe câte bilete am vândut. Când le-am zis că 180 au spus că se suspendă spectacolul. La Baia Mare şi Zalău s-au vândut şi mai puţine decât la noi”, a declarat Gyure. Potrivit interlocutorului de organizarea spectacolului s-a ocupat o firmă de impresariat care, “a venit, a lipit afişe şi … cam atât. Nu a făcut nicio altă promovare. Afişele au fost lipite cu mult timp în urmă după care ni s-a cerut să vindem cât mai multe bilete. Oricum, Florin Piersic nu e oricine aşa că, e jenant ceea ce s-a întâmplat. Pur şi simplu am înşelat aşteptările sătmărenilor. Noi am fost responsabili cu sala şi cu vânzarea biletelor atât. Nu suntem vinovaţi pentru că spectacolul nu s-a promovat în mod corespunzător”, spune directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Surprize cu duiumul

Pentru ca spectacolul să aibă loc trebuiau vândute cel puţin 300 de bilete. “Eu cred că vindeam şi mai multe. Să nu-mi spună nimeni că înainte de spectacol, la intrare, nu vindeam nimic! Dar degeaba le-am spus. Au fost foarte promţi”. Organizarea şchioapătă şi se vede de la o poştă. Organizatorii au pus la dispoziţia clienţilor şi câteva site-uri de unde, cică, îşi pot procura biletele. Însă, surprizele vin cu duiumul. Accesând site-urile www.biletspectacol.ro riscaţi să ajungeţi pe tărâmul nimănui. Tot ceea ce vă este dat să vedeţi este o informaţie sumară “Website in curs de constructie / actualizare” iar un alt site înscris pe afişele lipite peste tot în oraş: www.biletespectacole.ro, lipseşte cu desăvârşire. Doritorii puteau avea o tresărire de speranţă la deschiderea site-ului www.vreaubilet.ro însă doar pentru o clipă, două. Dând click pe afişul cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu aflaţi cu strângere de inimă că aveţi şansa să cumpăraţi bilete pentru un spectacol ce va avea loc în 17 mai, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

La Sfântu’ Aşteaptă

Vestea suspendării spectacolului “Străini în noapte” ia cam înfuriat pe sătmărenii care erau cu gândul la reprezentaţia de marţi seara. “Toată ziua am fost asaltat de telefoane. Unii mă întrebau dacă spectacolul se reprogramează sau nu? Alţii îşi vroiau banii înapoi. Oricum, e o situaţie jenantă. Oamenii aşteptau să vadă o piesă bună cu o distribuţie remarcabilă. Am început să restituim banii pentru bilete”, spune Ludovic Gyure. “Eu nici nu am ştiut că Florin Piersic urmează să vină la Satu Mare. Dacă ştiam îmi cumpăram şi eu bilet. Aşa ceva nu se întâmplă în fiecare zi mai ales în oraşul ăsta unde nici iarba nu creşte”, spune un medic sătmărean. Cert este că ne-am dat sau, cineva ne-a dat o palmă zdravănă. Se pare că organizatorii se ascund în spatele unor site-uri ori inexistente ori cu informaţii aiurea. Am pierdut astfel şansa de a-l avea pe maestrul Florin Piersic la Satu Mare. Şi când vom mai avea ocazia să-l vedem pe o scenă din Sătmar? Poate … la Sfântu’ Aşteaptă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.