Spitalul Judeţean Satu Mare – pierderi de 2 miliarde lei vechi în trei luni


Un amplu proces de control intern având drept scop monitorizarea în permanenţă a serviciilor medicale pentru a se constata dacă sunt oferite la un nivel calitativ, respectiv identificarea secţiilor care aduc pierderi, va fi iniţiat la nivelul Spitalului Judeţean Satu Mare de la începutul lunii iunie a.c. Controlul intern se va desfăşura pe o durată de doi ani, la finalul căreia se speră că vor fi identificate toate cauzele ce pot determina producerea pierderilor de natură financiară. Într-o conferinţă de presă organizată luni, 2 mai a.c., managerul Adrian Marc a afirmat că din motive precum cele care se doresc a fi eliminate, în numai trei luni, Spitalul Judeţean a înregistrat o pierdere de 2 miliarde lei vechi.

Potrivit managerului Adrian Marc, pierderile de 2 miliarde lei vechi înregistrate au fost determinate de activitatea desfăşurată în opt secţii ale spitalului, în ceea ce priveşte indicatorii, aşa cum a rezultat din analiza eficienţei acestor secţii. “Nu este vorba despre actul medical în sine, ci despre acordarea atenţiei cuvenite indicatorilor, pentru că în felul acesta se pot atrage şi fonduri mai multe de la Casa de Sănătate” – a precizat Adrian Marc. Manageruil Spitalului Judeţean a menţionat că procesul de control intern va urmări şi activitatea serviciilor conexe ale instituţiei, iar cu şefii de secţii vor fi încheiate contracte de management pe baza criteriilor de performanţă.

Pe de altă parte, managerul Adrian Marc a anunţat că în data de 4 mai a.c., va depune la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare documentaţia necesară în vederea realizării procesului de clasificare a Spitalului Judeţean. Acordarea unui nivel de competenţă superior faţă de cel deţinut în prezent, respectiv II, va avea un rol important inclusiv în cazul transferurilor itraspitaliceşti, în sensul că la nivel naţional se va şti care sunt spitalele ce pot să primească pentru a trata anumite cazuri mai grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.