Au început reparaţiile pe platoul din Centrul Nou


Piaţa „25 Octombrie” din Centrul Nou al municipiului Satu Mare a intrat de luni, 2 mai a.c., în reparaţii. Săptămâna trecută, cu prilejul unei conferinţe de presă, primarul Iuliu Ilyes a afirmat că lucrările vor consta în refacerea şi completarea pavajelor din piatră cubică, respectiv a treptelor din marmură, distruse odastă cu trecerea timpului. Finalizarea lucrărilor este preconizată pentru săptămâna 23-28 mai, înainte de ediţia din acest an a Zilei Oraşului.

Costul total al lucrărilor se cifrează la circa 30.000 euro, iar în perioada de derulare a acestora accesul autovehiculelor, altele decât cele ce aparţin Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean, va fi interzis, Poliţia Locală urmând să aplice amenzi tuturor celor care nu se vor conforma. Totodată, după ce lucrările vor fi încheiate, parcarea autovehiculelor în Piaţa „25 Octombrie” va fi interzisă definitiv, platoul fiind accesibil exclusiv pietonilor. Edilul şef Ilyes este convins că interzicerea accesului maşinilor pe platou, va atrage după sine multe supărări, dar afirmă că măsura este absolut necesară, deoarece Piaţa „25 Octombrie” este un ansablu arhitectural destinat exclusiv accesului pietonal.

2 Comentarii la "Au început reparaţiile pe platoul din Centrul Nou"

  1. Adam Boer   2 mai 2011 at 9:23 pm

    Azi pe la ora 18:00 trecusesem prin P-ţa 25 Octombrie şi maşinile circulau parcau fără probleme pe platou. Toate intrările pe platau erau deschise şi nici urmă de poliţişti locali… Am făcut şi câteva poze, dacă vă interesează. Mi-e jenă deja şi m-am plictisit să-l critic pe domnul primar Ilyes, dar povestea cu interzicerea parcării pe plaou e din ciclul "Basme de adormit adulţi cu drept de vot"…

    Răspunde
  2. prm-istul   2 mai 2011 at 10:26 pm

    i-am vazut pe muncitori astazi, se misca cu viteza melcului plus ca erau doar vreo 4 persoane

    Răspunde

Scrie un comentariu