Un spectacol inedit cu o voce inedită … Claudia Şerdan

O voce inedită şi un spectacol pe măsură joi seara, 28 aprilie, pe scena Teatrului de Nord Satu Mare. După o absenţă de 14 ani de pe scenă folkista Claudia Şerdan a ales să apară din nou în faţa publicului.

Pentru spectacolul de revenire în lumea muzicii Claudia Şerdan a ales tocmai oraşul în care a fost descoperită cu mulţi ani în urmă de profesorul Sorin Berindei şi anume la ea acasă, în Satu Mare. Evenimentul a avut loc de la ora 20.00 în Sala de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare. Amfitrionul serii a fost actorul Carol Erdős. Pe scenă a mai urcat şi actorul sătmărean Radu Botar.

Popas cultural cu Nichita Stănescu şi Emilian Onciu

Spectacolul a fost unul de excepcepţie. Actorul Carol Erdős a gândit şi regizat o seară specială croit pentru toţi iubitorii folkului. Acesta a adus pe scena Teatrului în afară de Claudia Şedan şi doi prieteni de suflet ai săi: Nichita Stănescu împreună cu versurile sale „care odinioară făceau ca volumele sale de versuri să nu stea nici măcar o zi pe rafturile librăriilor”, spune actorul şi pe regretatul trubadur sătmărean Emilian Onciu. Spectatorii au avut posibilitatea să urmărească un interviu despre poet şi poezie, ca la cinema, realizat cu mulţi ani în urmă cu Nichita Stănescu. Emilian Onciu a încântat publicul cu vocea şi piesele sale „coborând” pur şi simplu de pe pânza imaculată în sală, pătrunzând în inima şi sufletul spectatorilor.

Un spectacol inedit

A venit apoi rândul Claudiei Şerdan pentru a urca pe scenă. Artista şi-a făcut intrarea cu o piesă de pe noul ei album care va fi lansat în toamna acestui an. „A iubi înseamnă a spune Ceau” a făcut ca toate privirile să se îndrepte spre scena Teatrului. „Nu am mai fost pe scenă de 14 ani. Am emoţii dar voi încerca să mă lupt cu ele. Am ales să revin pe scenă aici la Satu Mare deoarece este oraşul în care m-am născut, în care am fost descoperită de Sorin Berindei şi este oraşul în care am crescut. Sunt plecată în Italia, la Milano, dar am ales ca noul meu debut să aibă loc acasă. În toamna acestui an voi lansa un CD ajutată de câţiva cântăreţi de renume internaţional dintre care l-aş aminti pe Max Smeraldi. Îmi place muzica. Îmi place să când şi iubesc muzica folk chiar dacă este o muzică tristă că … aşa e folkul”, a spus Claudia Şerdan.

Piesele arhicunoscute s-au scurs una după alta. În scenă a fost invitată şi trupa „Inedit” de la Palatul Copiilor. „Am ţinut să cânte alături de mine deoarece aceasta este trupa de la care am pornit şi eu”, a precizat folkista. Cu toate că vinei, 29 aprilie, Claudia Şerdan se va întoarce în Italia împreună cu fica sa Beatrice, a promis că în toamnă se va reîntoarce cu proaspătul ei CD de „rock romantic. Piesele sunt toate în limba română deşi CD-ul este produs în Italia”, a mai spus artista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.