PSD face curăţenie: în partid, în politică şi-n judeţ


Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a susţinut o conferinţă de presă. La întâlnirea cu ziariştii, organizată vineri, 29 aprilie, la sediul PSD, au fost prezenţi deputatul Gheorghe Ciocan, Dorel Coica, preşedintele Organizaţiei Municipale, Paula Mare şi Ciprian Ardelean. Principalele teme abordate au fost cu privire la acţiunea amplă de ecologizare care va fi organizată duminică la nivel de judeţ – sub sloganul “1 mai, ziua muncii verzi, strângem mizeria portocalie”, anunţarea potenţialilor candidaţi la Primăria municipiului, respectiv funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi sancţiunile aplicate în cadrul Organizaţiei Comunale Odoreu.

1 mai, ziua muncii verzi

Preşedintele Valer Marian a afirmat că acţiunea de ecologizare prevăzută pentru duminică, 1 mai, se va desfăşura pe cursurile de apă, în parcuri, păduri, locuri de joacă etc., din Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad, cu participarea a sute de membri şi simpatizanţi ai PSD, cărora sunt invitaţi să li se alăture cât mai mulţi sătmăreni. În Satu Mare, adunarea pesediştilor este prevăzută pentru ora 9:30, lângă podul de fier, urmând ca la ora 10:00 să fie dat startul, odată cu declanşarea acţiunii la nivelul întregii ţări. Senatorul Marian a precizat că acţiunea este însoţită de mesaje precum “Acum facem curat pe stradă şi în natură, când venim la putere facem curăţenie în politică” sau “Vino cu noi! Împreună putem curăţa mizeria portocalie din jurul nostru”.

Octavian Petric, Dorel Coica şi Gabriel Leş – potenţialii candidaţi la Primărie

În continuare, Valer Marian a afirmat că la nivelul Organizaţiei PSD Satu Mare se află în derulare procesul de desemnare a candidaţilor pentru funcţia de primar al municipiului, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean. Candidaţii vor intra în două sondaje de opinie, unul iniţiat de PSD, celălalt de PNL, în urma cărora vor fi desemnaţi candidaţii unici pentru cele două funcţii. Pentru Primăria municipiului, potenţialii candidaţi ai PSD sunt omul de afaceri Octavian Petric, medicul Dorel Coica – preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD şi Gabriel Leş, fost viceprimar, respectiv subprefect.În ceea ce priveşte candidaţii pentru şefia Consiliului Judeţean, au fost menţionaţi Nicolae Bura – primarul oraşului Negreşti Oaş, deputatul Gheorghe Ciocan, Mircea Govor – actualul vicepreşedinte, şi Valer Marian – acesta din urmă afirmând că, totuşi, principala sa preocupare rămâne Parlamentul României, unde se regăseşte şi consideră că este potrivit.

Cinci excluderi din PSD

Joi, 28 aprilie, Biroul permanent al Organizaţiei PSD a decis excluderea din partid a cinci consilieri locali din Odoreu. Motivele menţionate de Valer Marian au fost neparticiparea celor cinci la conferinţa de alegeri din 30 noiembrie 2010, respectiv asocierea cu primarul Dumitru Pop. Cei cinci excluşi sunt Marcel Nichi, Livia Sarca, Monica Avăşan, Petru Nichi şi Szabo Levente.În privinţa primarului Dumitru Pop, senatorul Valer Marian a afirmat că se aşteaptă ca organele abilitate să se pronunţe, în funcţie de aceasta urmând a fi luate măsurile corespunzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.