Producătorii tradiţionali au dat bir cu fugiţii


Dezamăgire cruntă vineri, 29 aprilie, pentru sătmărenii care au rămas fideli cumpărăturilor făcute în aşa zisa piaţă de produse tradiţionale pe care prefectul Radu Giurcă se încăpăţânează s-o menţină în interior, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor! Producătorii puteau fi număraţi lejer pe degetele de la o singură mână, iar produsele erau departe de-a fi cele dorite de cumpărători. Cu atât mai mult cu cât, duminică fiind 1 mai, mulţi sătmăreni vor ieşi la iarbă verde, unde – conform tradiţiei – vor fi încinse grătarele.
Din piaţă au lipsit în totalitate comercianţii cu cârnaţi, şuncă sau alte preparate din carne, numai bune de pus pe grătar. Singurii care au rămas încă fideli cumpărătorilor au fost cei de la Primalact, vreo doi care vindeau pălincă, unul care vindea pâine şi turţeanca Mariana Rus, dezamăgită şi ea de neseriozitatea producătorilor.

Poate prefectul şi preşedintele Asociaţiei Judeţene a Producătorilor Tradiţionali se gândesc totuşi să sune mobilizarea, fie şi pentru a nu-i dezamăgi pe cei din echipele săptămânale de control, care au prilejul să organizeze câte-o ieşeală. Evident, inutilă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.