Seminar despre securitatea în muncă la ITM

Din 2005 încoace se observă o uşoară scădere a numărului de accidente de muncă. Cel puţin asta dovedesc statisticile Inspectoratelor Teritoriale de Muncă (ITM) din întreaga ţară.

O analiză a evoluţiei accidentelor de muncă, a cauzelor dar şi a consecinţelor acestora ca fost făcut astăzi, 28 aprilie, de la ora 12.00 în cadrul unui seminar ce a avut loc la sediul ITM Satu Mare. Întâlnirea celor responsabili cu securitatea în muncă a angajaţilor s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă. “În toată lumea astăzi se comemorează cei care au decedat în urma unor accidente de muncă”, a precizat inspectorul-şef al ITM Satu Mare, Cristian Sasu.

Anul trecut 5 sătmăreni au suferit accidente de muncă

Înainte de începerea tematicii propriu-zise a seminarului de astăzi cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria celor decedaţi. Potrivit inspectorului de securitate în muncă din cadrul instituţiei, Sabin Pop “la nivel naţional se observă o scădere a accidentelor de muncă în 2010 faţă de 2005. Dacă în 2005 numărul mediu de zile de incapacitate de muncă era de 70 acesta a scăzut la 63 în 2010. Şi la Satu Mare se observă o scădere semnificativă a accidentelor de muncă. Dacă în urmă cu trei ani am înregistrat 85 de accidente în 2010 s-au semnalat 50 dintre care 5 mortale şi 45 cu incapacitate temporară de muncă”, a precizat Sabin Pop. Potrivit interlocutorului o bună parte din accidente au loc pe drumurile publice. “Este vorba despre accidentele care se întâmplă în momentul în care angajatul pleacă de acasă la serviciu sau de la serviciu acasă. Pe acestea le numim accidente de traseu şi intră tot în categoria accidentelor de muncă”, a declarat inspectorul Sabin Pop. Potrivit evidenţelor ITM Satu Mare dintre cele 5 accidente mortale de anul trecut 4 au avut loc pe drumurile publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.