Consilierii municipali s-au poticnit în reţelele de apă şi canalizare din Sătmar


Cu excepţia a patru proiecte de hotărâre care au fost amânate, consilierii municipali sătmăreni, reuniţi în şedinţă ordinară, au aprobat joi, 28 aprilie, toate celelalte 29 puncte incluse pe ordinea de zi. Între altele, au fost aprobate proiectele de hotărâre privind planul de creştere a tarifelor pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi acela privind indicatorii tehnico-economici ai punctelor de colectare selectivă a deşeurilor în municipiul Satu Mare.

Discuţiile, nelămuririle şi controversele au fost generate de dezbaterea şirului de proiecte de hotărâre – 12 la număr – referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiective de investiţii ce vizează refacerea, extinderea sau reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare de pe unele străzi din municipiul Satu Mare. Încă de la primul proiect de hotărâre ce urma să fie supus aprobării, consilierul UDMR Nits Janos, din partea comisiei de Urbanism, a menţionat că a constatat unele inadvertenţe referitoare la valorile investiţiilor, unele prea mari, altele prea mici, ca atare unele dintre acestea nu vor primi avizul comisiei, urmând a fi reanalizate la nivelul SC Apaserv SA.

În consecinţă, din cele 12 proiecte de hotărâre în discuţie, trei au fost amânate, urmând ca specialiştii operatorului oficial de apă să refacă documentaţiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.