Claudia Şerdan: “Revin la Satu Mare pentru a mă relansa în muzică acolo unde am fost descoperită”!


După o absenţă de 14 ani din România, sătmăreanca Claudia Şerdan revine acasă pentru a se relansa în muzică. În anul 1997 când a plecat în Italia, îndrăgostită de cel care i-a devenit soţ, Claudia a renunţat în totalitate la muzică, după ce ani la rând, a încântat atât publicul sătmărean care nu a uitat-o, cât şi pe cel din toată ţara, fascinat de vocea ei specială. Relansarea Claudiei Şerdan va avea loc joi, 28 aprilie, la Teatrul de Nord, în cadrul unui spectacol original pus în scenă de Carol Erdos şi Radu Botar, doi dintre cei mai talentaţi actori sătmăreni. Despre spectacolul care va avea loc joi, precum şi despre ce înseamnă pentru sătmăreancă revenirea pe scenă, au vorbit marţi, 26 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la Teatrul de Nord, Claudia Şerdan şi Carol Erdos. La întâlnirea cu ziariştii a participat şi directorul secţiei române a teatrului, regizorul Andrei Mihalache, care a vorbit despre ultimele trei premiere care vor avea loc în luna mai.

Denumit “Talk Show”, datorită manierei în care a fost gândit, proiectul actorilor Carol Erdos şi Radu Botar, materializat în spectacolul care va avea loc joi, îşi propune să aducă pe scenă, într-un concept ce presupune interacţiunea cu publicul, atât personalităţi care continuă să reprezinte repere valoroase pentru generaţii întregi, cât şi actori, poeţi, scriitori şi cântăreţi consacraţi, care, fie nu se mai află în viaţă, fie au părăsit oraşul natal sau chiar România. De data aceasta, versurile lui Nichita Stănescu se vor împleti armonios cu înregistrările pieselor compuse şi interpretate de Emilian Onciu, cantautorul sătmărean plecat dintre noi cu peste doi ani în urmă. Deoarece spectacolul presupune şi evocarea celor care nu mai sunt, Claudia Şerdan, care şi-a început cariera alături de Emilian Onciu, a fost invitată să participe la acest spectacol.

Emoţionată şi cu o sinceritate dezarmantă, Claudia Şerdan le-a vorbit ziariştilor despre tot ce-a însemnat cariera ei în muzică, de la debutul care a avut loc la vârsta de 6 ani şi până la ultimul spectacol susţinut înainte de-a părăsi Satu Mare şi România. Claudia nu i-a uitat pe cei care au descoperit-o, au îndrumat-o şi au susţinut-o, profesorul Sorin Berindei fiind unul dintre aceştia, în timp ce Carol Erdos este cel care a prezentat atât spectacolul de debut al acesteia cât şi cel la invitaţia căruia revine pe scenă pentru a se relansa acasă, la Satu Mare, în cariera muzicală.
Pentru spectacolul prevăzut pentru joi, ora 20:00, pe lângă piesele folk cu care s-a lansat şi alte piese mai noi aparţinând aceluiaşi gen, Claudia va interpreta şi “A iubi înseamnă a spune ciao”, una dintre piesele ce vor fi incluse pe albumul de relansare care va apărea în toamna acestui an. Albumul este realizat împreună cu trei artişti deosebit de apreciaţi în Italia şi cunoscuţi în toată Europa, compozitorul şi textierul Max Smeraldi, basistul Maurizio Rossori şi bateristul Fabio Napoli.Toate piesele de pe album vor fi interpretate în limba română şi le sunt dedicate românilor care, asemeni Claudiei, au ales la un moment dat să-şi părăsească ţara şi, chiar dacă le merge bine acolo unde trăesc, tot se simt singuri departe de România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.