Ţiganii lui Burti au făcut curăţenie în complexele sociale


Cel puţin 230 mc de deşeuri au fost adunate de la începutul acestei luni din complexele de locuinţe sociale de pe străzile Crângului şi Ostrovului, din zonele stadionului UNIO şi a fostelor blocuri ale IPL-ului, precum şi de pe malul drept al Someşului. Acţiunea de igienizare a fost iniţiată de Primăria municipiului Satu Mare şi, potrivit celor declarate de primarul Iuliu Ilyes, miercuri, 20 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, o contribuţie semnificativă la reuşita acesteia a avut echipa de muncitori care lucrează la SRL-ul lui Horvath Ignac, alintat Burti, preşedintele Partidei Romilor.

Pe parcursul acţiunii au fost igienizate zonele adiacente locuinţelor sociale de pe strada Crângului şi stadionului UNIO, unde, pe lângă tunderea bălăriilor au fost adunate şi transportate 12 remorci de deşeuri (72 mc). S-a acţionat, de asemenea, în zona locuinţelor sociale de pe strada Ostrovului, de unde au fost transportate opt remorci de deşeuri (48 mc), iar în cursul zilei de miercuri au fost colectate încă cinci remorci de deşeuri, precum şi în zona fostelor blocuri ale IPL, unde acţiunea a continuat miercuri şi joi.

Pe malul stâng al Someşului, între podul tehnologic şi podul de cale ferată, s-a acţionat în vederea eliminării obstacolelor din albia majoră a râului, de unde au fost adunate aproximativ 110 mc de deşeuri, acţiuni similare de igienizare fiind prevăzute şi pe malul drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.