Paşte fără îmbulzeală în vămi


Deşi sărbătoarea Paştelui se apropie, traficul în vămile din judeţul Satu Mare este departe de agitaţia din urmă cu câţiva ani. Cu doar două zile înainte de Înviere, atât în Vama Petea cât şi la Urziceni se circulă în condiţii normale, fără aglomeraţie şi cozi interminabile, şi fără a fi necesară, cel puţin deocamdată, suplimentarea personalului pe sensul de intrare în ţară.

Din datele prezentate de Oana Totorean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, reiese că din data de 18 aprilie şi până în prezent, la Vama Petea, pe sensul de intrare în ţară au fost înregistrate 2.715 autoturisme şi 5.980 persoane, din care 4.550 au fost români. Pe sensul de ieşire din ţară, numărul persoanelor înregistrate – respectiv 3.120, din care 2.185 români – a fost mai mare decât la intrare, în timp ce numărul autoturismelor înregistrate – 1.745 – a fost mai mic.
În ceea ce priveşte Vama Urziceni, din 18 aprilie şi până în prezent, au fost înregistrate, pe sensul de intrare în ţară, 3.630 persoane, din care 2.600 români, respectiv 1.315 autotuturisme, iar la ieşirea din ţară au fost înregistrate 3.800 persoane – din care 2.960 români – şi 1.355 autoturisme.

Nu este exclus, totuşi, ca sătmărenii care muncesc în străinătate să opteze pentru a reveni acasă de sărbători doar în sâmbăta de Paşte. Însă, ţinând cont de evoluţia traficului prin vămi de când a început criza economică, n-ar mai surprinde pe nimeni dacă în acest an Paştele va trece în linişte, fără aglomeraţie în cele două vămi.

Pe de altă parte, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare informează că din data de 23 aprilie, ora 23:00 a României, şi până în 25 aprilie, aceeaşi oră, în Ungaria este interzisă circulaţia autospecialelor de mare tonaj. Măsura a fost instituită de autorităţile maghiare în vederea sărbătoririi Paştelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.