570 pachete de țigări ascunse în locaşul amenajat al unei maşini


570 pachete de ţigări cu timbru fiscal rusesc au descoperit poliţiştii de frontieră într-un locaş special amenajat în maşina unui cetăţean maghiar. Acum şoferul este cercetat penal, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării şi autoturismul indisponibilizat la sediul inspectoratului.

Astfel, luni, 18 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului CIT al IJPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile şi a evaziunii fiscale.

În jurul orei 20.00, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Satu Mare lucrătorii noştri au oprit pentru control un autoturism marca Citroen Picasso, înmatriculat în Ungaria. Maşina era condusă de cetăţeanul maghiar Miklos S., în vârstă de 56 de ani, iar ca pasager în autovehicul se afla Miklosne S., 52 de ani, soția conducătorului auto.

Maşina a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare, lucrătorii noștri au anunțat și inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare, iar asupra autovehiculului a fost efectuat un control amănunțit. Astfel, într-un locaș special amenajat în rezervor au fost descoperite 570 pachete de ţigări marca Viceroy, cu timbru fiscal rusesc, în valoare de 2.394 lei.

În cauză fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Ţigările au fost ridicat în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, iar maşina a fost indisponibilizată la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.