Paştele vine cu ouă de aur


Cele câteva zile rămase până la marea sărbătoare creştină a Învierii Domnului îi mobilizează pe sătmăreni să se aprovizioneze cu tot ce e necesar pentru o masă îmbelşugată, cum cere tradiţia. Demersul nu e deloc dificil, deoarece oferta generoasă existentă în rafturile tuturor magazinelor, de la supermarketuri la buticurile de cartier, vine în contradicţie cel mult cu consistenţa buzunarului.

O raită în supermarketuri ne edifică imediat atât asupra ofertelor, cât şi în ceea ce priveşte aspectele menite să atragă cumpărători cât mai mulţi. Constatăm prin urmare că în privinţa ouălor de Paşte ai din ce alege, bani să fie. Începând cu ouăle proaspete cică, ce aşteaptă doar să fie vopsite, la cele deja fierte şi vopsite, pentru burlaci, probabil, mult prea comozi şi neîndemânatici pentru o astfel de activitate, şi până la cele de ciocolată, uriaşe, mari şi mici, destinate copiilor. Vopseaua pentru ouă, de la diverşi producători, unii cunoscuţi, alţii destul de dubioşi să nu-ţi trezească suspiciuni cu privire la conţinutul pliculeţelor, ocupă rafturi întregi.

Cea care ne-a atras atenţia, a fost fireşte, vopseaua care pune totul la superlativ şi garantează, mai ceva ca găina din poveste, nici mai mult nici mai puţin decât ouă de aur! Mănuşile de lucru, oferite împreună cu vopseaua şi promisiunea că efectul şi strălucirea sunt super, iar manufacturarea e super simplă, sunt bonus!

De pe rafturi nu lipsesc nici iepurii şi iepuroii din ciocolată, atât de mulţi şi de atâtea dimensiuni încât bieţii mieluşei, din ciocolată şi ei, aproape trec neobservaţi. Noroc că nu le fac concurenţă puii din ciocolată, bronzaţi şi cu ciocurile portocalii, care te duc cu gandul mai degrabă la nişte răţuşte simpatice. Care n-au nicio vină săracele că producătorul lor n-a fost suficient de inspirat să le atragă atenţia celor din supermarket că o etichetă cu denumirea în limba română ar fi fost nu doar necesară, ci mai ales obligatorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.