“Veşnicia dăinuieşte prin noi”

Copiii şi elevi a două şcoli şi o grădiniţă din Satu Mare şi-au dat întâlnire astăzi, 14 aprilie, în holul Şcolii cu clasele I-VIII “Lucian Blaga” din Satu Mare pentru a petrece câteva ore sub “imperiul” Sărbătorilor Pascale.

Felicitări, suporturi pentru ouă, ouă roşii vopsite atât în mod tradiţional cu coji de ceapă cât şi cu vopsele din comerţ şi iepuraşi coloraţi după imaginaţia fiecăruia au început să prindă contur în mâinile copiilor. “Este vorba despre un proiect mai amplu iar cel de astăzi este a III-a activitate de la iniţierea proiectului. Am început cu activităţi de Crăciun, apoi am continuat cu confecţionarea de mărţişoare de 1 Martie iar acum facem felicitări, suporturi pentru ouă şi vopsim ouă, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale”, a precizat coordonatoarea proiectului, învăţătoarea Maria Şipoş.

“Colorăm iepuraşi că vin Paştele”

La activităţile de astăzi au participat elevi de la şcoala gazdă, elevi din clasele a VI-a şi a IX-a de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” şi două grupe pregătitoare şi grupa mare de la Grădiniţa nr. 33 din Satu Mare. “Colorăm iepuraşi că vin Paştele. Colegului meu îi place să deseneze. Fetiţa de acolo pictează ouă roşii. Ne place foarte mult”, spune unul dintre copiii participanţi. Activitatea organizată astăzi face parte din cadrul proiectului “Veşnicia dăinuieşte prin noi”. “Prin astfel de activităţi dorim să apropiem cât mai mult copiii de valorile tradiţionale care se pierd dacă nu sunt îngrijite, rememorate şi transmise generaţiilor care vin după noi”, spune una dintre educatoarele implicate în proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.