Fără regim de urgenţă la eliberarea cărţilor de identitate


Începând cu data de 14 aprilie a.c., Direcţia de Evidenţă a Persoanelor ( DEP ) Satu Mare a suspendat eliberarea în regim de urgenţă a cărţilor de identitate. Potrivit directorului DEP Satu Mare, Ionel Torja, măsura a fost luată ca urmare a atacării în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului a H.C.L. Satu Mare, care se stabilea taxa de urgenţă aplicabilă pentru cei care solicitau eliberarea cărţii de identitate în 24 de ore.
În aceste condiţii, H.C.L. a fost suspendată automat până la soluţionarea prin sentinţă definitivă de către instanţă, a plângerii.

Ionel Torja precizează că documentele de identitate vor fi eliberate în continuare în acelaşi termen redus de şapte zile, faţă de cele 30 prevăzute de lege.

Aplicarea măsurii îi afectează şi pe cetăţenii aflaţi în vizită acasă cu ocazia sărbătorilor de Paşte, care nu pot beneficia de eliberarea acestor documente în termen mai scurt, procesarea actelor în afara ordinii de înregistrare neavând un temei legal.

Un Comentariu la "Fără regim de urgenţă la eliberarea cărţilor de identitate"

  1. Sandu   18 aprilie 2011 at 9:08 pm

    De ce aţi oprit ca să se plătească taxa de urgenţă ?De ce nu întrebaţi şi oamenii de rând dacă doresc acest lucru?? Eu am plătit acea sumă, dar măcar am ştiut că primesc cartea de identitate într-o zi şi mi-am putut continua drumul…..

    Răspunde

Scrie un comentariu