Proiect româno-ungar de studiere a energiei geotermale

Specialişti din judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria şi Satu Mare s-au întâlnit astăzi, 7 aprilie, la Satu Mare pentru a dezbate noutăţile în domeniul surselor de energie alternative şi regenerabile. Sesiunea a avut loc la Camera de Comerţ cu începere de la ora 12.00 şi face parte din cadrul unui proiect transfrontalier.

„Analiza oportunităţilor de utilizare a energiei geotermale în judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Satu Mare” este un proiect de anvergură ce are drept scop studiul modalităţilor de utilizare a surselor geotermale pentru producerea energiei termice şi electrice. „Este nevoie de multă muncă şi studii aprofundate în acest domeniu. În proiect trebuie angrenaţi geologi, specialişti în dinamica pământului dar şi hidrologi. Suntem doar la început de drum dar rezultatele sunt extrem de promiţătoare mai ales că ambele judeţe au ape geotermale ca sursă de energie” a precizat Supler Helmuth de la Universitatea din Miskolc. Din Satu Mare la seminarul de astăzi au fost prezenţi directorul Camerei de Comerţ, Daniela Culic, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a fost reprezentată de Izabella Stier dar şi ingineri care văd o oportunitate în acest domeniu.

Un Comentariu la "Proiect româno-ungar de studiere a energiei geotermale"

  1. vasile   8 aprilie 2011 at 11:32 am

    Ungurii din Satmar cu ungurii din Ungaria .Asta este. Au pus si continua sa puna mana pe tot. vedeti unde sunt primari unguri cum s-a dat pamant acolo unde este apa termala,au luat si cine nu a avut.

    Răspunde

Scrie un comentariu