Site-ul BJ Satu Mare are trecere la sătmăreni

Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre activitatea Bibliotecii Judeţene (BJ) Satu Mare s-au să citească on-line anumite lucrări, au posibilitatea să acceseze pagina web a instituţiei: www.bibliotecasatumare.ro.

Începând din luna septembrie a anului trecut a crescut considerabil numărul de accesări pe site-ul oficial al BJ Satu Mare. Potrivit managerului instituţiei, Mircea Ardelean, dacă în 2009 nu au fost înregistrate decât zece accesări, “în ultima vreme, mai ales din septembrie anul trecut, site-ul a fost vizitat de 8.137 de sătmăreni”. Evidenţele bibliotecii arată că pagina web era o necesitate stringentă mai ales că în primele trei luni din acest an, a fost accesată de aproape 10.000 de ori.

Ce informaţii găsiţi pe site-ul bibliotecii?

Cei care accesează site-ul BJ pot afla informaţii despre istoria instituţiei, serviciile oferite, adresele, numerele de telefon dar şi adresele de email a instituţiilor de cultură din judeţ. Cititorii au posibilitatea de a viziona fotografii a vechiului Sătmar şi să acceseze informaţii despre colecţiile bibliotecii. Mai mult decât atât, la rubrica “Întreab@ bibliotecarul”, cei interesaţi pot adresa întrebări bibliotecarilor şi conducerii instituţiei. Cei interesaţi pot studia şi o lucrare on-line intitulată “Biblioteca lui Nae Antonescu” dar şi fragmente din cartea lui Viorel Câmpean “Oameni şi locuri din Sătmar”. Totodată, iubitorii de carte veche se “pot pierde” printre paginile virtuale a unui catalog de carte veche străină”.

Carduri electronice pentru cititori

Managerul BJ Satu Mare are în vedere modernizarea permiselor de intrare la bibliotecă. “Biblioteca din Craiova a introdus permise de intrare electronice. Arată ca nişte carduri care conţin toate datele cititorului, titlul şi autorul cărţilor împrumutate, data la care au fost împrumutate dar şi ziua în care urmează a fi restituite. Cardul electronic va coţine şi poza cititorului şi vor fi eliberate chiar de către noi. Pe craioveni i-a costat 5 lei pe card. Deci nu e o sumă enormă”, a precizat managerul BJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.