Satu Mare Plus


Nemulţumirile sătmărenilor cu privire la oraşul lor au fost mereu consemnate de presa locală – ziare – scrise şi on line, radio şi televiziune – ori pe site-ul oficial al Primăriei. Mulţi dintre concetăţenii noştri susţin cu vehemenţă că în Satu Mare nu s-a făcut şi nu se face nimic. Unii, sunt fixaţi exclusiv pe starea drumurilor şi lipsa celui de-al treilea pod. Alţii, sunt revoltaţi din cauza câinilor vagabonzi, se plâng din cauza cerşetorilor, a salubrizării şi de lipsa de activitate a poliţiştilor. Exemplele ar putea continua, chiar dacă în general, de ani buni, nemulţumirile sătmărenilor se învârt în jurul aceloraşi teme. De cealaltă parte există şi cetăţeni care, deşi spun că ar fi loc şi de mai bine, consideră că în oraş s-au făcut destul multe în ultimii ani, şi susţin că sunt optimişti în privinţa îmbunătăţirii situaţiei, chiar şi în condiţiile crizei financiare actuale şi a banilor tot mai puţini disponibili pentru investiţiile necesare. Am auzit (adevărat, destul de rar) chiar şi voci care spun că n-ar da Sătmarul pentru nici un alt oraş din România.

Adevărul, ca în majoritatea situaţiilor de acest gen, se află probabil undeva pe la mijloc. Ca ziar, probabil că cel mai uşor lucru de făcut ar fi să stăm deoparte, să observăm, după care să criticăm. Critica în general atrage un număr mare de cititori. Însă, în cazul de faţă, asumându-ne toate riscurile de rigoare, ne-am propus o altă abordare. Ne-am propus crearea unei rubrici intitulată „Satu Mare Plus” care, cu ajutorul dumneavoastră, al cititorilor, să devină un fel de think thank civic sătmărean care, pe lângă inventarierea tuturor problemelor oraşului să încerce să găsească soluţii punctuale pentru rezolvarea lor. Soluţii care ulterior să fie aduse la cunoştinţa factorilor de decizie ai urbei.

Pentru a nu o lungi prea mult, precizăm că această rubrică se adresează sătmărenilor care sunt dispuşi să-şi declare deschis opiniile cu privire la ceea ce doresc, consideră necesar şi aşteaptă să se facă în oraşul lor. O vom lua metodic, cartier cu cartier, spunându-vă ceea ce ştim oficial că s-a făcut sau că este planificat a se face, şi aşteptând ca voi, prin comentariile voastre, să vă ocupaţi de cealaltă parte, cea mai interesantă, şi anume păreri, propuneri, soluţii, etc.

Micro 16 este primul dintre cartierele de care ne vom ocupa. În zilele ce urmează, pe www.satmareanul.net veti putea afla atât informaţii referitoare la istoricul cartierului, de la înfiinţare şi până în prezent, precum şi despre ceea ce s-a făcut şi urmează să se facă în acest cartier. Dumneavoastră, cititorii, sunteţi aşteptaţi să vă spuneţi părerile să să formulaţi propuneri referitoare la ceea ce consideraţi că ar trebui să se facă în acest cartier.

13 Comentarii la "Satu Mare Plus"

 1. mihai   4 aprilie 2011 at 2:59 pm

  booooring.

  unde e prunila?

  Răspunde
 2. m3   4 aprilie 2011 at 4:21 pm

  Initiativa e de laudat. Nu-mi ramane decat sa sper ca va avea si o finalitate practica…

  Răspunde
 3. bubu   4 aprilie 2011 at 4:57 pm

  bravo satmareanul! o initiativa foarte buna!

  Răspunde
 4. andreica   4 aprilie 2011 at 5:49 pm

  Domnilor va felicit pentru aceasta initiativa a dumneavoastra. Este prima data cind un ziar face asa ceva si vreau sa scred ca o sa aveti succes. Sint multe de spus despre ce am dori noi cetatenii sa se faca in orasul nostru. Eu locuiesc in micro 16 si ma bucur ca nu mai exista garajele acelea urite care au fost darimate. Ar trebui locuri de joaca mai multe si ar trebui reparate toate strazile.

  Răspunde
 5. cornelica   4 aprilie 2011 at 6:56 pm

  Eu locuiesc in carpati II dar sora mea locuieste in micro 16. De cite ori mergem la ea avem probleme cu ciinii vagabonzi. De ce nu se face nimic in aceasta privinta? Parca acolo sint cei mai multi maidanezi. In cartierul nostru ar trebui niste locuri de parcare si locuri de joaca pentru copii asa cum este in micro 17 la ufo.

  Răspunde
 6. alexus   5 aprilie 2011 at 12:08 am

  va fi interesant, initiativa laudabila , din pacate nu stiu ce finalitate va avea

  Răspunde
 7. dodo   7 aprilie 2011 at 1:11 pm

  dar oare o sa le vada si cei din conducerea urbei noastre?

  Răspunde
 8. Alin   7 aprilie 2011 at 7:52 pm

  Hai sa o vedem si pe asta. Desi…

  Răspunde
 9. bubu   7 aprilie 2011 at 9:05 pm

  conducerea orasului citeste presa mai ales cind e vorba despre critici. eu cred ca de data asta cetatenii trebuie sa-si spuna parerile si sa faca propuneri sau sa critice daca daca nu le place ceva. daca stam si asteptam sa ne pice din cer cu asta o sa raminem.

  Răspunde
 10. Cosma Alexandru jr.   9 aprilie 2011 at 11:20 pm

  Prima masura care trebuie luata e cred clara,

  ne trebuie un alt primar.A fost destul domnule

  primar…

  Răspunde
 11. Nicu   12 aprilie 2011 at 2:15 am

  se scrie 'think tank', nu 'thank'…

  Răspunde
 12. Vlad   6 ianuarie 2012 at 5:29 pm

  Initiativa e frumoasa……insa trebuie sa va promovati site-ul.pt ca nu multa lume stie despre el.eu intamplator am dat peste el…….postati in ziar.pe facebook.si postati de mai multe ori ca sa stie lumea despre ce e vorba.oricum eu va doresc succes in continuare

  Răspunde
 13. Satmareanul   6 ianuarie 2012 at 5:41 pm

  Multumim Vlad.

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.