EXCELNET, în sprijinul handicapaţilor fizic


Organizatia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România (ONPHR), în parteneriat cu Centrul de Reabiliare Profesională Gaia, Portugalia, Fundaţia „Pentru Voi”, Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale, Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Formare Profesională, Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare, Societatea Handicapaţilor Fizic Bacău şi SC Fin Cad SRL, lanseaza proiectul EXCELNET, care îşi propune să sprijine integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii din România.

Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare este partener al proiectului şi, potrivit celor declarate de preşedinta Crina Pop, prin intermediul acestuia vor fi asistate peste 250 de persoane cu dizabilităţi. Acestora le vor fi oferite servicii suport pentru integrarea profesională (consiliere, orientare vocaţională, dezvoltarea competenţelor profesionale generale, mediere şi asistenţă în angajare), precum şi informarea a peste 250 de angajatori despre beneficiiile fiscale şi legislative pe care le pot obţine prin angajarea acestui grup. De asemenea, în cadrul proiectului EXCELNET se urmăreşte şi formarea unor specialişti în probleme de integrare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

În cadrul acestui proiect, a cărui valoare este de 4 milioane euro, cu finanţarea asigurată prin Fondul Social European, Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, vor fi înfiinţate cinci centre de excelenţă, în regiunile de implementare ale proiectului (Bucureşti- Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia şi Vest), unde persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de servicii de integrare şi reabilitare profesională.

2 Comentarii la "EXCELNET, în sprijinul handicapaţilor fizic"

  1. bubu   2 aprilie 2011 at 6:26 pm

    bravo lor. femeia asta, doamna crina este de admirat!

    Răspunde
  2. Cristi   4 aprilie 2011 at 10:57 pm

    Cel mai demn om din cati am cunoscut este Crina Pop.Cred ca ar trebui ca presa din Satu Mare sa-i dea mai multa importanta pentru ca merita.Daca doriti sa vedeti un om obtimist si plin de viata ar fi bine sa o cunoasteti pe d-na Crina. Nu o sa va para rau!

    Răspunde

Scrie un comentariu