Start la reparaţii după reabilitări


Cel puţin zece străzi din municipiul Satu Mare vor refăcute pe cheltuiala celor două firme care au realizat reabilitarea integrală a acestora în toamna anului trecut. Pe alte străzi din Satu Mare vor fi reluate lucrările de reabilitare începute anul trecut. Suma necesară pentru efectuarea acestora va fi asigurată din bugetul Primăriei, după ce 1 milion de euro prevăzuţi în acest scop dintr-o linie de credit care se derula anul trecut, cu posibilităţi de prelungire în acest an, au devenit indisponibili în conformitate cu ultimele decizii ale comisiei naţionale. Cele două aspecte au fost prezentate de primarul Iuliu Ilyes în conferinţa de presă organizată miercuri, 30 martie.

Prima retificare bugetară din 2011

Pentru a putea continua şi finaliza investiţiile privind reabilitarea unor artere de circulaţie din municipiu începute anul trecut, prin intermediul proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut joi în şedinţa Consiliului Local, Primăria este nevoită să opereze prima rectificare bugetară din acest an. Primarul Iuliu Ilyes a menţionat că este vorba despre lucrări precum cele de pe străzile Mihai Viteazu şi Prahovei, pentru care, iniţial, banii necesari urmau să fie asiguraţi din linia de credit aflată în derulare anul trecut, cu posibilităţi de prelungire în acest an. După aprobarea bugetului pe 2011, conducerea Primăriei a fost înştiinţată că plafonul de creditare este ocupat, astfel că suma prevăzută, 1 milion euro, nu mai este disponibilă. În aceste condiţii, singura variantă este asigurarea banilor de la bugetul local.

Reparaţii pe cheltuiala executanţilor

O altă categorie de investiţii la străzile din municipiu, pentru care au fost semnate deja ordinele de începere a lucrărilor, este aceea privind repraţiile ce vor fi efectuate pe cheltuiala firmelor executante. Potrivit edilului şef, este vorba despre străzi care au fost reabilitate în toamna anului trecut, dar care s-au degradat la scurt timp după finalizare. Deoarece investiţiile se află în garanţie, executanţii vor trebui să realizeze lucrările pe cheltuiala proprie. Primarul Iuliu Ilyes a menţionat că între acestea se află bulevardul Vasile Lucaciu, respectiv străzile Banat, Ioan Slavici, Lăcrămioarei şi C.A. Rosetti. Pe de altă parte, şi fără nicio legătură cu cele două categorii de lucrări, alte obiective avut în vedere vor consta în reabilitarea unor străzi şi parcări, precum şi amenajarea de noi locuri de joacă în cartierul Micro 16.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.