Taximetriştii sătmăreni, arşi la buzunar şi lăsaţi temporar fără autorizaţii


În intervalul 3-28 martie, taximetriştii sătmăreni s-au aflat în vizorul agenţilor biroul operativ din cadrul Serviciului Public Siguranţa Traficului (SPST). Abaterile pentru care au fost aplicate sancţiunile au vizat atât încălcarea prevederilor H.C.L 68/2003 cu privire la staţionarea autovehiculelor în parcările cu plată şi nerespectarea obligativităţii autoturismelor care efectuează transport persoane în regim taxi de a staţiona doar în locurile de aşteptare special amenajate, în baza H.C.L 131/2009, cât şi deţinerea de către taximetrişti a autorizaţiilor de parcare timp taxi.

Au fost aplicate în total 753 sancţiuni contravenţionale pentru primele două aspecte menţionate, în timp ce un număr de zece taximetrişti au fost sancţionaţi după ce s-a constatat că nu deţin autorizaţie de parcare tip taxi. În cazul acestora, ca sancţiune complementară a fost dispusă suspendarea pe termen de o lună a autorizaţiei de efectuare a activităţii de taximetrie.

Pe de altă parte, un taximetrist a călcat pe bec şi mai rău. După ce a proferat injurii, expresii şi cuvinte jignitoare la adresa agenţilor constatatori din cadrul SPST aflaţi în în exerciţiul funcţiunii, acesta a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 lei.

3 Comentarii la "Taximetriştii sătmăreni, arşi la buzunar şi lăsaţi temporar fără autorizaţii"

 1. Dorel   30 martie 2011 at 1:14 am

  Foarte bine le-a facut poate le mai scade nasul ca unii prea se cred smardoi.

  Răspunde
 2. Alin   30 martie 2011 at 1:15 am

  In sfarsit face si serviciul asta ceva bun.

  Răspunde
 3. eu   30 martie 2011 at 12:22 pm

  dar cei de la Serviciului Public Siguranţa Traficului (SPST) de ce nu controleaza si microbusele firmelor care transporta calatori inafara municipilui. Eu personal , fac naveta cu microbusele unei firme care desi are afisat ca ar avea 16+1 locuri , in microbus sun cel putin 40 de persoane. Controalele vor aparea numai dupa ce se vor intampla tragedii? Apropo de unde putem obtine niste date de contact pentru acest serviciu?

  Răspunde

Scrie un comentariu