Luni începe Festivalul de Teatru „ROTARACT”

28 de trupe din patru judeţe se vor alinia săptămâna viitoare la startul celei de-a V-a ediţii a Festivalului de Teatru “ROTARACT” 2011. Spre deosebire de anii precedenţi în acest an s-au înscris mai multe trupe de gimnaziu dar se observă o prezenţă mai mare şi a trupelor venite din alte judeţe.

Anunţul a fost făcut joi, 24 martie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Teatrului de Nord Satu Mare. Festivalul din acest an reuneşte tineri din judeţele Suceava, Cluj, Hunedoara şi Satu Mare. Potrivit preşedintelui Clubului “ROTARACT” Satu Mare, Lorena Creţ, “la această ediţie a Festivalului de Teatru se vor juca 29 de piese. La concurs s-au înscris trupe din 17 licee, şapte trupe gimnaziale şi patru la secţiunea One Man Show. În ceea ce priveşte numărul de trupe înscrise se păstrează o oarecare constanţă faţă de anii precedenţi. Ne bucurăm că avem şi trupe din alte judeţe ceea ce dă un prestigiu mult mai mare festivalului”.

Trei zile de teatru

Maratonul teatral va debuta luni, 28 martie, în Sala Mare a Teatrului de Nord Satu Mare cu piesa “Patru surori” pusă în scenă de trupa Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare. Piesele vor fi jucate alternativ atât în Sala Mare cât şi în Sala Studio a instituţiei. Festivalul de Teatru se va termina miercuri iar festivitatea de premiere va avea loc în aceaşi zi de la ora 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 8 lei pe zi. “În preţul biletului sunt incluse toate spectacolele jucate în ziua respectivă”, explică Lorena Creţ. Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni: gimnaziu, liceu şi One Man Show iar trupele vor fi jurizate de actori, profesori şi membri Clubului „ROTARACT” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.