„Portugalia” de Ziua Mondială a Teatrului

În 27 martie se celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Începând din 1961 la nivel naţional şi internaţional se organizează o serie de evenimente închinate acestei zile.

Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare dedică acestui eveniment spectacolul “Portugalia” de Egressy Zoltán, în regia lui Sorin Militaru. Spectacolul va avea loc duminică, 27 martie, de la ora 19.00 în Sala Mare de spectacole a instituţiei. Vor urca pe scenă Renata Heidel (Fundă), Mihai Dămăcuş (Poreclă), Radu Botar (Cârciumar), Cătălin Herlo (Sfeclă), Vlad Chico (Preot), Ciprian Vultur (Clamă), Anca Similar (Femeia), Dorin C. Zachei (Satana), Alina Negrău (Soţie), Cosmin Domnişan (Bittner) şi Vasile Chiorean.

„Portugalia” este povestea unor oameni fără nume, care se ascund în spatele unor porecle, izolaţi într-un sat prăfuit şi uitat de lume. Durata spectacolului este de 2 ore şi 10 minute. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

„Artişti pentru artişti”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în România evenimentul dedicat acestei zile este Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER, împreună cu teatrele din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate. UNITER organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru colegii mai vârstnici, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscută publicului această Campanie.

În acest an spectacolul de caritate este „Desculţ în parc” de Neil Simon, cu: Ştefan Bănică, Oana Ioachim, George Mihăiţă, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor în regia lui Ştefan Bănică, care are loc luni, 28 martie, ora 19.30, în Sala mare a Teatrului Naţional Bucureşti.

Tot în aceeaşi zi, la ora 19.00, în foaierul Sălii mari a Teatrului Naţional, Margareta Pâslaru va fi prezentă pentru o sesiune de autografe pentru CD-ul „50 de ani de la primul disc”. Margareta Pâslaru a cedat drepturile ce i se cuvin din vânzarea discului către Campania „Artiştii pentru artişti”. Sumele obţinute din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se vor direcţiona către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.