Proiecte de afaceri finanţate de la bugetul de stat

Marţi, 22 martie, întreprinzătorii sătmăreni dar şi cei care doresc să se lanseze în lumea afacerilor au avut ocazia să se familiarizeze cu programele şi modalitatea de accesare a fondurilor nerambursabile de la bugetul de stat pe 2011. Seminarul a avut loc în Sala de şedinţe a Camerei de Comerţ Satu Mare de la ora 12.00.

Potrivit consilierului Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire (CIAI) Satu Mare, Cristian Raţiu, este vorba despre un număr de şapte programe care sunt finanţate de la bugetul de stat, unele în proporţie de 80-90%. “Am încercat să reducem pe cât posibil şi documentaţia necesară pentru dosarul de accesare. Nu vrem ca să-i punem pe drumuri pe întreprinzători. Comparativ cu anul trecut, în acest an s-a triplat suma fondurilor nerambursabile accesibile de la bugetul de stat. Astfel, dacă în 2010 s-au alocat 15 milioane de lei pentru toate programele, în acest an avem la dispoziţie 46 milioane lei. Programele vor fi lansate în cel mai scurt timp după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial (MO)”, explică Cristian Raţiu.

Care sunt aceste programe?

În programul de finanţare de la bugetul de stat pe 2011 sunt incluse şapte programe. Este vorba despre programul pentru stimularea înfinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri, dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale la femei, un program pentru dezvoltarea IMM-urilor, dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor, înfinţarea şi dezvoltarea de incubatoare tehnologice şi de afaceri, programe pentru dezvoltarea şi modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă şi programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului. Mai multe informaţii legate de modalitatea de finanţare şi întocmirea dosarelor aferente se pot obţine de pe site-ul www.aippimm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.