“Jos Masca!” pe scena Teatrului de Nord Satu Mare

Teatrul de Nord Satu Mare pregăteşte un spectacol ieşit din tiparele reprezentaţiilor obişnuite pentru copii. În scenă micuţii vor regăsi câteva din personajele basmelor populare româneşti dar care se mişcă şi vorbesc de parcă ar fi rupte din lumea care ne înconjoară.

Piesa intitulată “Jos Masca!” va avea loc joi, 24 martie, în Sala Mare de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare, de la ora 11.00. Adaptat după un text de Costin Popescu, spectacolul îi vor aduce în scenă pe Andreea Mocan (Ilenuţa), Dorina Nemeş (Coţofănica), Alina Negră şi Carmen Frăţilă vor “intra în pielea” Babei Doftoroaia, rolul lui Voinicel va fi jucat de Vlad Mureşan şi Ciprian Cosma, Cosmin Domnişan şi Stelian Roşian vor da viaţă lui Moş Ispravă iar Sergiu Tăbăcaru va fi Balaurul din scenă.

Personajele de basm vin în faţa copiilor

Scopul organizatorilor este de a aduce în faţa copiilor câteva personaje din basmele populare româneşti “care se pare că au început să fie uitate iar dacă nu, atunci sunt prea puţin luate în seamă. Nu propunem o poveste clasică cu personaje îmbrăcate în costume populare, ci cu unele aşezate în zilele noastre, aduse cât mai aproape de percepţia şi gustul copilului de azi, cu părinţi foarte ocupaţi care, din păcate, uneori are acces doar la desenele animate robotizate, pline de violenţă de la televizor şi la tot felul de jocuri pe internet. Ne jucăm, cântăm, dansăm şi ne amuzăm!”, a declarat regizorul spectacolului Adriana Vaida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.