Creștere îngrijorătoare a numărilui de maşini furate ajunse la Satu Mare

În primele două luni şi jumătate din acest an poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit nu mai puţin de 13 maşini furate în urma controalelor efectuate la punctele de trecere a frontierei şi în traficul de pe arterele din judeţ.

Situaţia este destul de îngrijorătoare având în vedere faptul că în primele două luni a anului trecut nu au fost identificate decât două autoturisme furate din străinătate. Potrivit evidenţelor Inspectoratului Judeţean a Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare cele mai multe maşini furate au ca ţară de provenienţă Italia. Dar nu sunt puţine nici cele care au fost furate din ţări precum: Cehia, Ungaria, Belgia sau Germania.

28 de maşini furate anul trecut

Statisticile arată că cele mai multe maşini furate au fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea, şase autoturisme. Însă dintre maşinile oprite în trafic pe arterele din Satu Mare în vederea controalelor, poliţiştii de frontieră au depistat patru maşini despre care s-a dovedit că au ajuns pe căi ilegale în ţară. Alte maşini furate de peste hotare au ajuns în judeţ pe la PTF Halmeu. Evidenţele IJPF Satu Mare arată că anul trecut oamenii legii au descoperit 28 de maşini furate ceea ce reprezintă o creştere de 24% faţă de 2009. Cele mai multe dintre aceste maşini au ajuns în ţară pe la PTF Petea şi Halmeu. Valoarea totală a maşinilor depistate şi indisponibilizate anul trecut la sediul IJPF Satu Mare se ridică la suma de 72.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.