Captură record de alcool a Gărzii Financiare Satu Mare

Captură impresionantă de băuturi alcoolice. Marfa în valoare de peste 100.000 de euro a fost confiscată vineri, 18 martie, de către comisarii Gărzii Financiare Satu Mare la PTF Petea.

TIR-ul venea din Hamburg plin de băuturi alcoolice. Potrivit comisarului şef a Gărzi Financiare Satu Mare, Ioan Şipoş, în maşină erau 12.900 sticle de băuturi alcoolice de mai multe sortimente. “Este vorba de whisky, tequila, gin, rom, etc. Marfa era pregătită pentru două firme, una din Bihor şi o formă din Covasna. Dar firma din Covasna nu recunoaşte transportul iar cea din Bihor este o firmă fantomă. Până în prezent nu am reuşit identificarea acesteia”, explică Ioan Şipoş. Valoarea totală a mărfii depăşeşte 100.000 de euro iar prejudiciul adus statului român pentru neachitarea taxelor şi accizelor este de aproximatriv 300.000 de lei. “Nu cunosc situaţia din alte judeţe dar în zona noastră de competenţă este cea mai mare captură de băuturi alcoolice din ultimi ani”, a declarat Ioan Şipoş.

Şoferul susţine că nu ştie nimic

TIR-ul era condus de un timişorean, Alin Miron, care susţine că nu ştia nimic despre provenienţa mărfi. El nu avea decât să ducă marfa de la Hamburg la cele două destinaţii. Încărcătura dubioasă a fost descoperită în urma verificării documentelor la intrarea în ţară. “Existau unele neconcordanţe în documentele de însoţire a mărfii astfel că s-a dispus indisponibilizarea TIR-ului”, explică şeful Gărzii Financiare Satu Mare. „În continuare este treaba Parchetul să facă demersuri pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi”, a mai spus Ioan Şipoş.

2 Comentarii la "Captură record de alcool a Gărzii Financiare Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.