Concurs de coruri la Satu Mare

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare a găzduit vineri, 18 martie, de la ora 11.00, cea de-a V-a ediţie a Concursului interjudeţean de coruri. La eveniment au participat grupuri de corişti din judeţele Maramureş, Cluj şi Satu Mare.

Intitulat sugestiv “Muzica, limbaj al tuturor” concursul de vineri a reunit elevii corişti a cinci şcoli din trei judeţe. Elevii au concurat la două categorii, unul pentru şcolile gimnaziale iar la cea de-a doua categorie s-au întrecut două licee, ambele din Satu Mare. Organizatorii evenimentului au fost Liceu Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare şi Filarmonica de stat “Dinu Lipatti”.

Au participat cinci şcoli

La categoria gimnaziu au concurat Grupul Şcolar Vişeu de Sus, Şcoala cu clasele I-VIII “Ion Agârbiceanu” din Cluj Napoca şi Grupul Şcolar Ardud. Categoria liceenilor a reunit doar două şcoli, Colegiul Naţional “Kölcsey Ferenc” şi Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. “Ediţia din acest an este dedicată memoriei celui care 47 de ani a fost dirijorul Corului Madrigal, maestrului Marin Constantin. Dacă ar fi trăit, în acest an ar fi împlinit 85 de ani. A dirijat nu mai puţin de 4.000 de concerte pe toate meridianele lumii. A fost ales membru de onoare a multor academii muzicale din lume”, a precizat preşedintele juriului, profesorul Ioan Petrovici.

Două licee din Satu Mare laureate la ediţia din acest an

În urma deliberărilor juriul a decis ca la categoria “Gimnaziu”, locul III al podiumului să-i revină Grupului Şcolar Vişeu de Sus. Pe treapta a doua a podiumului s-a situat Şcoala cu clasele I-VIII “Ion Agârbiceanu” din Cluj Napoca, iar laurii câştigătorului i-au revenit Grupului Şcolar Ardud. La liceeni, juriul a acordat un premiu I pentru categoria “Coruri Acapella” elevilor Colegiului Naţional “Kölcsey Ferenc” şi un loc I pentru corul Liceului Teoretic German “Johann Ettinger”, în categoria “Coruri cu acompaniament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.