Două facturi pentru salubrizare, în luna martie


Persoanele fizice – domiciliate în blocuri şi case – precum şi persoanele juridice din Satu Mare trebuie să completeze şi să semneze actul adiţional ataşat contractelor încheiate cu SC Florisal SA pentru serviciile de salubrizare. În aceste zile, angajaţii operatorului oficial de salubrizare umblă din casă în casă în vederea completării, respectiv semnării de către abonaţi a actului adiţional. Cei la care nu vor ajunge angajaţii SC Florisal SA, vor completa actul adiţional la casieria societăţii, când se prezintă pentru achitarea facturilor.

Dublu pentru persoanele juridice

În şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie a.c., consilierii municipali sătmăreni au aprobat proiectul de hotărâre referitor la introducerea colectării selective duale a deşeurilor menajere şi modificarea tarifării serviciilor de salubrizare.Proiectul de hotărâre a fost aprobat fără voturile consilierilor PNL şi PD-L. Astfel că, de la 1 februarie, tariful de salubrizare pentru persoanele juridice va fi majorat de la 28,6 lei/mc/lună la 53,8 lei/mc/lună, plus TVA. Tariful prevăzut pentru persoanele fizice este de 7,70 lei/persoană/lună, faţă de 6,85 leipersoană/lună tariful valabil până la sfârşitul lunii ianuarie.

Tarife/persoană şi pentru sătmărenii domiciliaţi în case

Pe lângă majorarea tarifelor ce vor fi aplicate în cazul persoanelor juridice, o altă noutate constă în modalitatea de tarifare a persoanelor fizice domiciliate la casă. Potrivit celor declarate de Vasile Puşcaş, directorul SC Florisal SA Satu Mare, începând cu 1 februarie a.c., aceste persoane vor achita, la fel ca şi sătmărenii domiciliaţi în blocuri, tariful prevăzut pentru fiecare membru al familiei, spre deosebire de achitarea până acum a unui tarif unic pentru volumul de deşeuri colectate. Referindu-se la actul adiţional care trebuie încheiat de către beneficiarii persoane fizice a serviciilor de salubrizare, directorul Vasile Puşcaş spune că este prevăzută o cantitate de deşeuri menajere de 200 litri/persoană/lună, din care 115 litri reprezintă cantitatea deşeurilor incluse în fracţiunea umedă, iar 85 litri aceea a deşeurilor din fracţiunea uscată. Totodată, Vasile Puşcaş menţionează în luna martie, după data de 20, vor fi emise două facturi. Prima, pentru tariful aplicat până la sfârşitul lunii ianuarie, iar cea de-a doua pentru noul tarif.

2 Comentarii la "Două facturi pentru salubrizare, în luna martie"

  1. nelu   17 martie 2011 at 12:03 am

    yuppiii, alta veste buna

    Răspunde
  2. Cora   7 aprilie 2011 at 9:59 pm

    Poate Consiliul Concurentei ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu monopolul absolut pe care il are Florisalul in Satu Mare si sa verifice si baza in care sunt stabilite aceste tarife mult peste media pe tara si nicidecum "sub" cum afirma sus si tare acest primar. Satmareni treziti-va ! Avem tarife la salubrizare mai mari decat in Bucuresti!!!!!! E strigator la cer! Trebuie sa fie ceva ce sa ii impiedice sa incaseze 14 lei de la o familie de pensionari si 70 lei de la o firma fie ea cat de mica sau de mare. Scriu toate acestea in numele unui grup marisor de cetateni satmareni dispusi sa stranga semnaturi in acest scop, si de asemenea asteptam si o initiativa a mass mediei din Satu Mare.

    Răspunde

Scrie un comentariu