11 solicitări pentru titularizare, respinse

Potrivit noii Legi a Educaţiei, profesorii suplinitori care au obţinut postul în şedinţa publică pot deveni titulari dar numai cu acordul consiliului de administraţie şi dacă postul este vacant.

În judeţul Satu Mare s-au înregistrat 57 de cereri din partea profesorilor suplinitori. Însă din cele 57 de cereri au fost aprobate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare 46, iar 11 au fost respinse. Potrivit inspectorului şcolar general a IŞJ Mariana Popa, “cererile de titularizare puteau fi depuse până în data de 25 februarie după care a urmat validarea acestora în şedinţa consiliului de administraţie. Apoi, cei nemulţumiţi puteau contesta rezultatul evaluării cererii până în data de 11 martie”. S-au înregistrat trei contestaţii dar nici una nu a fost validată ulterior de consiliul de administraţie a IŞJ.

Legea impune şi anumite condiţii pentru cei care doresc titularizarea. “Conform articolului 251 a Legii nr. 1/2011, pentru a putea depune cererea pentru titularizare profesorii suplinitori trebuiau să-şi obţină postul în urma şedinţei publice din toamna anului trecut. Să fi obţinut cel puţin nota 7 la examenul pentru post iar condiţia cea mai importantă era ca postul pentru care optează candidatul să fie vacant”, explică Mariana Popa. Cei 46 de de profesori care au obţinut titularizarea îşi vor putea ocupa noile posturi din toamna acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.