Pensionarii, fără gratuităţi pe mijloacele de transport în comun!


Acordarea de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului, este una dintre problemele abordate cu consecvenţă de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor ( AJP), la fiecare dintre şedinţele comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice, organizate de Instituţia Prefectului Satu Mare. Mircea Marian, preşedintele AJP, consideră îndreptăţită acordarea de gratuităţi, în condiţiile în care, în alte oraşe pensionarii ar circula gratuit cu autobusul.

Întrebat despre posibilitatea satisfacerii acestei doleanţe a pensionarilor, Molnar Csaba, directorul SC Transurban SA, respinge categoric orice perspectivă în acest sens. Directorul Molnar afirmă că pe parcursul anului trecut, din circa 450.000 de călători înregistraţi lunar, 58.000 au fost pensionari care beneficiază de o reducere de 50% din costul biletului de autobus. “Pensionarii achită 1 leu, costul biletului, faţă de 2 lei preţul unui bilet întreg, diferenţa fiind suportată de către Primărie, prin intermediul subvenţiilor acordate. Dacă ar fi să acordăm gratuitate integrală la costul biletelor de călătorie, nu numai că nu s-ar mai putea ţine o evidenţă clară, dar nici Primăria nu ar putea suporta aceste costuri de la bugetul local” – a declarat Molnar.

Pe de altă parte şi din aceleaşi motive, primarul Iuliu Ilyes respinge la rândul său perspectiva acordării de gratuităţi integrale pensionarilor. “Este adevărat că sunt câteva oraşe în care a fost luată această măsură, dar acum conducerile primăriilor nu mai ştiu cum să revină la măsura privind acordarea unei reduceri de 50 de procente” – a afirmat edilul şef.

Pentru anul 2011, în bugetul de venituri şi cheltuieli al Primăriei Satu Mare, a fost prevăzută suma de 4 milioane lei, reprezentând subvenţiile acordate pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul în comun al pensionarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.